„Fotbal Tango” revine cu o ediție de excepție, de la 21:00. Maestrul Marius Mitran știe cel mai bine cum este să scoată în evidență poveștile din fotbalul românesc. Iar invitatul din această seară este unul pe măsură – Mircea Rădulescu, unul din cele mai reputate nume din fotbalul nostru. Se anunță, din nou, o ediție de poveste….și de povești.
Pentru că lui Marius Mitran îi plac mult emoțiile, poveștile neștiute din spatele celui mai iubit sport din lume, a apelat la interlocutor pe măsură. Mircea Rădulescu este o prezență constantă în fotbalul românesc de peste jumătate de secol, de când a debutat la juniorii lui Rapid, în 1956.
Ajuns la 79 de ani, profesorul Mircea Rădulescu are în spate o carieră lungă și plină de momente memorabile, dar și de realizări. Și, din postura de coordonator al Școlii de Antrenori, a crescut generații întregi de tehnicieni români.
Mircea Rădulescu a avut o viață dedicată sportului, dar mai ales fotbalului. Ca jucător de fotbal a debutat la echipele de juniori de la Rapid București. Cariera sa de fotbalist a fost, însă,, dedicată altui club, anume Sportului Studențesc. Timp de 13 ani a evoluat pentru trupa din Regie, înainte să se dedice adevăratei lui vocații: meseria de antrenor.
Imediat a trecut pe banca Sportului, pe care l-a condus în perioada 1977-1980. După aceea a urmat un stagiu la echipa națională de tineret a României, dar și a selecționatei Olimpice. Mircea Rădulescu a continuat pe banca Universității Craiova și, încă o dată pe banca Sportului Studențesc.
După Mondialul din 1990, a fost instalat drept selecționer al României, dar nu a reușit să conducă naționala lui Hagi la Europeanul din Suedia. Așa că a trecut la Rapid București, unde a stat un sezon înainte să accepte provocarea de a antrena selecționata Egiptului. Nu s-a oprit aici, a mai trecut pe la Sportul, echipa lui de suflet, dar și la Rapidul lui George Copos. Românul a mai antrenat alte două selecționate, Algeria și Siria, iar ultima experiență pe bancă a avut-o în 2015, pentru o perioadă scurtă, la Voluntari.
Mircea rădulescu nu s-a mulțumit doar cu cariera de antrenor și a devenit și Doctor în Educație Fizică și Sport. A publicat 6 lucrări dar și nenumărate articole de specialitate, iar din 2001 a devenit președintele Comisiei Tehnice de la FRF și directorul Școlii Federale de Antrenori.
Pentru contribuția lui la tot ce înseamnă fotbalul românesc, a fost decorat, în 2008, de președintele Traian Băsescu.