Liga 1 este un campionat care depinde de drepturile TV, iar campionatul românesc beneficiază de sume importante de la televiziuni. Cu toate acestea, situația se poate modifica în viitor, pentru că fotbalul românesc este în regres. Și banii ar putea să nu mai fie așa mulți, ceea ce ar însemna un dezastru pentru multe echipe.
Vlad Enăchescu, fost director la Telekom Sport, consideră că nivelul fotbalului din Liga 1 nu justifică sumele plătite de televiziuni pentru acest produs. Mai ales că sunt costuri mari cu producția.
O partidă de liga 1 costă undeva la 100.000 de euro, echipă de producție etc. Sunt meciuri care scot banii, dar sunt și multe partide care rămân pe minus. Un Mioveni – Clinceni, nu va produce niciodată banii ăștia. Există nemulțumiri mari la nivel de televiziune, în acest moment banii nu se justifică.
A fost ceva în 2008, dar era un alt context, atunci când s-a pus pe masă suta de milioane. Sorin Ovidiu Vântu vroia o platformă puternică, iar RCS-RDS a vrut să evite un concurent tare, de aceea a decis implicarea activă în acest domeniu. După care acest contract s-ar tot perpetuat, a venit și Telekom și tot așa.
LPF și FRF ar putea fi nevoite să ia măsuri radicale ca să poată obține sume mai importante de bani. Deși mulți oameni din fotbal vor campionat cu 18 echipe, exemplele Clinceni și Gaz Metan nu justifică o astfel de măsură. Dimpotrivă, doar un campionat cu mai puține echipe ar suscita interes.
În mod logic, o să fie mai puțini bani, dar depinde mult de ceea ce va decide fotbalul, ce măsuri vor lua responsabilii acestuia,
Acum vorbim de o sumă, undeva la 27,5 – 28. Mai mult de 20, el nu poate să valoreze și ăia cam forțați. Dar, dacă ajungem la o formulă de 10-12 echipe, cu miză mare de fiecare dată, atunci este altceva. Păi să ne uităm la meciuri ca FCSB – Craiova sau FCSB – CFR, au fost partide foarte bune.
Dacă Dinamo dispare, de exemplu, scade mult valoarea. Nu putem avea pretenții cu creații de genul Clinceni sau Voluntari. cu tot respectul brandurile vând. Dacă nu vin Petrolul, U Cluj, alte echipe importante, atunci este aproape imposibil să se mai obțină bani importanți, este de părere fostul număr 1 de la Telekom Sport