VIDEO EXCLUSIV. Rapid, obligată șă își caute stadion pentru începutul de sezon din Liga I! Când va fi gata arena de 5 stele din Giulești
Rapid, obligată șă își caute stadion pentru începutul de sezon din Liga I! Vișinii mai au de așteptat până să se bucure de arena de 5 stele construită în locul vechiului Giulești. Acesta arată foarte bine, dar încă nu este gata de a găzdui meciuri.
Cel mai probabil, jucătorii lui Mihai Iosif vor evolua pe noul stadion de abia în retur, iar până atunci conducerea va trebui să găsească soluții. Giurgiu, Mioveni, sau Arena Națională pot fi variante pentru Rapid, până la întoarcerea acasă.
Rapid, obligată șă își caute stadion pentru începutul de sezon din Liga I! Când va fi gata arena de 5 stele din Giulești
Ultimele imagini arată un stadion aproape gata, în Giulești, iar suporterii visau deja la derbi-urile din Liga 1 pe noul stadion. Din păcate, Adrian Cefalan le-a transmis că mai au de așteptat.
La Giulești, partea exterioară se pare că e gata. Ai gazon, ai nocturnă, ai scaune, ai parcări. Au mai rămas finisajele interioare, partea de mobilier. Sub peluza dinspre Sala Rapid există o sală de handbal. Și acea sală a fost făcută de la zero. Au și pistă de popice, că era și pe vechiul stadion. A venit o firmă din Germania și a montat-o. Deci acum suntem pe partea de finisaje, după care urmează partea de reglaje. Trebuie plătite cotele către ISC și convocate adresele de convocare, a lămurit directorul CNI, în exclusivitate pentru Playsport.
Chiar dacă nu par să fie lucrări importante rămase, toate aceste operațiuni vor mai necesita o perioadă de timp. „Un termen realistic e septembrie-octombrie.” crede Adrian Cefalan.
Stadioane de 5 stele, la prețuri foarte bune
Dacă Arena Națională a costat mult mai mult decât se preconiza, în schimb arenele din Giulești și Ghencea n-au necesitat costuri exagerate. Dimpotrivă, firmele care s-au ocupat de lucrări au lucrat eficient și nici nu au cheltuit mult. În ciuda speculațiilor, noul stadion al Rapidului nu a necesitat eforturi foarte mari.
Noi când raportăm costul unei investiții, o raportăm de la primul leuț, când iei primul aviz, până când se termină. Acolo intră și studiul de fezabilitate, și proiectarea, mult mai multe cheltuieli decât contractul constructorului. A costat undeva la 29.8 milioane de euro. Repet, vorbesc despre contract, proiectare și execuție a constructorului. Nu de alte cheltuieli. Dacă luăm tot, costurile sunt mai mari, a explicat directorul CNI.
Ghencea a costat mai mult, dar are și o capacitate mai mare. În jur de 70 de milioane de euro au fost plătiți pentru stadionul Stelei.