Victor Piţurcă a apărut din nou în faţa procurilor, la sfârşitul lunii trecute, după ce în ianuarie a fost din nou în atenţia organelor legii.
Fostul selecţioner a fost chemat să dea cu subsemnatul în cadrul unui dosar în care au mai fost citaţi fiica acestuia, Claudia Naboiu, dar şi ginerele Mihai Naboiu.
Aceştia au calitate de martori în ancheta care vizează ”constituirea de grup infracțional organizat” și ”deturnarea de licitații publice”. Acest dosar a fost deschis în urma vânzării arenei Extensiv. Deţinută de fraţii Mihăilescu, foştii patroni ai clubului din Craiova.
Este vorba despre 4 hectare din apropierea cunoscutului Parc Romanescu. Care conform procurorilor DIICOT au fost subevaluate, astfel încât preţul final de achiziţie fiind mult mai mic decât valoarea terenului cu pricina. Suma pentru care s-a făcut tranzacţia este de 2,6 milioane de euro.
Gândul a aflat cum merge ancheta în acest caz. Deocamdată Victor Piţurcă, fiica şi ginerele său nu sunt puşi sub urmărire penală. Ei păstrându-şi deocamdată calitatea de martori. 12 persoane sunt suspectate în acest dosar, în care principala acuzaţie este aceea că licitaţia a fost deturnată după un plan urmat în detaliu.
”Persoanele implicate în operațiunile frauduloase au fost Cherciu Ștefan prin SC CASA NOASTRĂ SRL, Predoi Alexandru-Dan prin SC DRASOR SRL, Georgescu Ana-Maria prin SC AGROFERT LAND INVEST SRL, Niță Narcis-Florin prin SC BIZ SOLUTIONS SRL și Șpak-Boldici Constantin prin SC MYKLAND IMOBILIARE SRL”, ultima fiind cea la care fiica lui Victor Piţurcă este ascoiat.
Afacerea încheiată în noiembrie 2021 a ajuns în atenţia instituţiilor statului după plângerea depusă de Nicu Mihăilescu. Acesta a acuzat felul în care părţile implicate au pus la cale planul intrării în posesie a arenei în condiţii avantajoase.
Piaţa licitaţiilor aranjate are ca scop avantajarea aşa numiţilor rechini imobiliari care transformă astfel de baze sportive în proiecte imobiliare care le aduc profituri uriaşe.
”Practicienii în insolvență, dar și executorii judecătorești, trebuie să aibă grijă să elimine dintr-o licitație falșii competitori. Sunt unii care participă la licitații doar pentru a obține niște bani la negru ca să se retragă din respectiva licitație. Cu explicația că ”dă-mi niște bani să mă retrag, altfel îți ridic prețul până la cer”.
Trebuie luate măsuri organizatorice, astfel încât un participant la licitație să nu afle cine s-a mai înscris și să nu aibă posibilitatea de a discuta cu alți participanți la respectiva licitație. Pentru a nu se ajunge la înțelegeri între participanți”, au mai precizat surse judiciare.