Peste o sută de creditori, persoane fizice sau juridice, au primit, în ultimele săptămâni, informări din partea lichidatorului RTZ & Parteners SPRL Filiala București pentru a se înscrie la masa credală în procesul de insolvență deschis la Tribunalul București în cazul SC Dinamo 1948 SA.
Pe portalul instanței curg pagini întregi cu creditori, urmând ca după ce au primit informările, aceștia să depună actele care atestă că societatea care adminstrează clubul de fotbal Dinamo le este datoare.
Săptămâna trecută, presa sportivă a semnalat apariția lui Pablo Cortacero în peisajul de la „masa credală”, informația fiind comentată – și demontată- de Dorin Șerdean, colaboratorul spaniolului în „afacerea” Dinamo.
„Lichidatorul RTZ a trimis o informare, însă asta nu înseamnă că Pablo Cortacero s-a înscris la masa credală. Din câte știu eu și din ce mi-a spus, nu s-a înscris! Nici el, nici Lotus (n.r. Lotus Perfect Solutions, firma de apartament care deține pachetul majoritar de acțiuni – 72%- de la SC Dinamo 1948 SA, prin care Cortacero a preluat clubul) care, la fel, apare pe portalul Tribunalului București. Și nici eu.
Este vorba de aceeași poveste, au fost informați, cum este procedura, însă nu s-au înscris. Întrebarea e, dacă îmi permiteți, de ce s-a înscris Asociația Peluza Cătălin Hîldan (n.r. asociația care administrează platforma socios Program DDB și care deține puțin peste 20% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA)? Cine recuperează banii?”, a spus Dorin Șerdean pentru PlaySport.ro.
În șirul creditorilor apar și „amprentele” altor conducători de la Dinamo, mai noi sau mai vechi, cum ar fi Nicolae Badea și Ionuț Negoiță. Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, „societatea lui Badea”, așa cum este cunoscută în clișeul presei sportive de mulți ani, s-a așternut, la rândul ei, la masa credală. De altfel, CS FC Dinamo București, care deține un pachet de până în 7% din acțiunile „SC Dinamo 1948 SA se află, de foarte mulți ani, în insolvență.
Și ajungem la Ionuț Negoiță. Mai precis, la firmele coordonate de fostul finanțator de la Dinamo. Este vorba de, pentru cine își mai aduce aminte de prima insolvență de la SC Dinamo 1948 SA, cunoscutele, dacă nu eternele: RIN Hospitality Company SRL, RIN Grand Estate SRL și Confort Business Solutions. La o scurtă căutare, RIN Grand Estate este prezentă -în postura inculpatului- și în procesul în care și Ionuț Negoiță este acuzat de evaziune fiscală de către Agenția Națională de Administrare Fiscală și Primăria Sectorului 4 București Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale.
PlaySport.ro a aflat că prin aceste firme care, în decursul anilor, au colaborat cu SC Dinamo 1948 SA, au prestat servicii sau asigurat bunuri către club, șeful de RIN încearcă să recupereze 4,2 milioane lei (aproximativ 850.000 euro).
Dacă Dorin Șerdean susține că Pablo Cortacero și Lotus nu au răspuns informării de la RTZ & Parteners SPRL Filiala București și nu au depus acte prin care să fie acceptați la masa credală, avocații fostului patron dinamovist ar fi trimis către lichidator o „documentație” impresionantă, sute de pagini de contracte de prestări servicii, chitanțe, bonuri și deconturi, semn că Negoiță are temele făcute din prima insolvență de la SC Dinamo 1948 SA. Una cu final fericit pentru Dinamo și puțin mai încurcat pentru el și lichiditorul de atunci, Dascăl Insolvency SPRL (n.r. reprezentat de Cătălin Dascăl) care s-au ales cu un dosar de bancrută frauduloasă, încă pe rol, în care SC Dinamo 1948 SA este „parte responsabilă civilmente”.