Cei de la FCSB au fost din nou luați în vizor de către reprezentanții Federației Române de Fotbal. După ce Școala Federală de Antrenori a intervenit în cazul lui Mihai Pintilii, și i-a interzis să dea indicații în timpul meciurilor, acum această instituție s-a autosesizat în speța referitoare la Leo Strizu.
Acesta nu a făcut deplasarea cu lotul echipei roș-albastre în stagiul de pregătire din Antalya, deși este antrenorul principal în acte. Acest lucru înseamnă că Mihai Pintilii se ocupă de echipă în acest moment, din postura de principal. Iar el nu ar putea momentan să se ocupe de pregătirea echipei, întrucât nu deține licența Pro, ci doar licența B. Și aceea ar fi fost obținută în Republica Moldova.
Doar că această calificare trebuie recunoscută întâi în România pentru a fi valabilă. Iar în țara noastră forul care ar trebui să echivaleze această diplomă a lui Pintilii este reprezentat de CNFPA. Legat de acest subiect, Lucian Burchel, șeful Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF, a explicat că, dacă o licență de antrenor obținută în Republica Moldova nu este recunoscută de către CNFPA, atunci ea nu are valoare pe teritoriul României, iar antrenorul în cauză nu are deci dreptul de a antrena în țara noastră.
În legătură cu situația lui Mihai Pintilii, Burchel a anunțat că va face demersurile necesare pentru a afla dacă fostul mijlocaș defensiv are într-adevăr licența B, obținută în Republica Moldova, și dacă aceasta poate fi echivalată în România.
„(n.r. – E vraiște la FCSB) din punct de vedere al calificărilor și al licențelor.
În momentul de față, în cursul zilei de astăzi, tocmai am ieșit de la discuțiile cu directorul tehnic și președintele Răzvan Burleanu. Voi face demersurile oficiale pe lângă CNFPA și pe lângă Federația Moldoveană de Fotbal pentru a identifica dacă personele respective, despre care știm că fac parte din staff-ul FCSB, au cumva calificare de antrenor dobândită în vreun anumit sistem. Și așteptăm un răspuns de la CNFPA, care e autoritatea de reglementare a profesiei de antrenor în România.
La fel vom face și pentru Licența UEFA B, pentru că există tendința foștilor jucători din România să facă Licența B în Moldova. Mai ales dacă nu au dobândit calificarea de antrenor. Ei trebuie să știe și să afle că acel carnet de antrenor pe care ei îl obțin la finalul Licenței UEFA B nu poate fi recunoscut în momentul de față și echivalat pentru a se transforma într-un carnet de antrenor valabil pe teritoriu României. Cred că am fost suficient de clar.
Ei pot activa cu acel carnet în Moldova. Dar pentru a putea activa în România cu acel document, el trebuie recunoscut și echivalat ca orice diplomă care se obține de către un cetățean străin care vine la noi în țară. Iar în momentul de față, CNFPA nu poate echivala acel document și să dea dreptul deținătorului să lucreze oficial în România ca antrenor”, a spus Lucian Burchel potrivit sport.ro.