Ianis Hagi este sub mare presiune. Jucătorul nu s-a impus la Deportivo Alaves, iar Edi Iordănescu a transmis că nu va merge la EURO 2024 cu „rezerve”. Avertismentul selecționerului român a trecut rapid Canalul Mânecii, iar jurnaliștii scoțieni au dezbătut situația și au vorbit pe larg despre momentul delicat prin care trece fotbalistul împrumutat în Spania.
Ianis Hagi nu s-a impus la Deportivo Alaves, iar spaniolii au anunțat că nu-l vor cumpăra în vară. Ar fi vrut să scape încă de acum de jucătorul român, dar în contractul de împrumut, încheiat cu Glasgow Rangers nu există o astfel de clauză care să prevadă o repatriere rapidă. „Fiul Regelui” are o problemă foarte serioasă. Edi Iordănescu a transmis clar că nu va merge la Campionatul European de Fotbal decât având în lot fotbaliști care sunt titulari la echipele de club. A fost chiar în Spania și a vorbit cu Ianis Hagi și Andrei Rațiu, semnal clar că situația celor doi nu este deloc grozavă.
Jurnaliștii de la Glasgow Times au făcut și ei o analiză și i-au amintit lui Ianis Hagi că are puțin timp la dispoziție să arate că merită să meagă la turneul final din Germania, din vară.
„Starul lui Rangers, Ianis Hagi, a fost avertizat de către selecționerul României că poate pierde Campionatul European, dacă nu va avea un impact mai mare la clubul său Alaves.
Tânărul de 25 de ani se află la jumătatea împrumutului în La Liga, după ce la începutul sezonului a fost expediat de Michael Beale”, se spune în material.
Jurnaliștii din Scoția au făcut calculele, iar cifrele românului nu este deloc grozave.
„A fost titular de doar șase ori în La Liga și nu a reușit să marcheze. Singurele goluri pentru club au venit într-un meci de Copa del Rey împotriva celor de la Murica, 10-0”, au mai scris cei de la Glasgow Times.
17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)
Toate grupele de la Euro 2024:
Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigător play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)
Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigător play-off B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)
Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigător play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)