Presa din Ungaria stârnește noi controverse în jurul lui Sepsi. Patronul clubului acuzat că ar fi finanțat de statul maghiar a oferit lămuriri pe marginea subiectului finanțării clubului din Sfântul Gheorghe.
Publicația szabadeuropa.hu a prezentat structura acționariatului celor de la Sepsi. Conform jurnaliștilor de la Budapesta, gruparea are doi acționari. Sepsi OSK SA – din Sfântu Gheorghe, care are 49% şi compania Hodut Rom SRL – cu 51% din acţiuni. Aceasta din urmă este o filială a celei mai vechi companii de construcții din Ungaria și este deținută de un prieten din copilărie al premierului Ungariei, Viktor Orban. De altfel jurnaliștii sunt convinși că Sepsi, dar și alte grupări din Ținutul Secuiesc sunt finanțate cu bani de la statul ungar, prin intermediul acestor companii. Inclusiv salariile fotbaliștilor ar fi achitate din acești bani.
Orange Sport l-a contactat pe Laszlo Dioszegi, acționarul celor de la Sepsi, care a comentat pe marginea acestor dezvăluiri.
Echipa mare nu are cum să fie sprijinită de guvernul Ungariei, nu are cum. Acesta ne-a ajutat la nivel de infrastructură și Academie. Fără banii alocați pentru stadion, nu aveam arenă nouă, jucam pe cea veche. Dar la salarii nu au cum să plătească ei. De altfel nici nu cheltuim mult pe ele. Avem salarii între 6000 și 8000, maxim 10.000. De aceea nici nu ne permitem fotbaliști de la echipele bune, aceea sunt peste puteriloe noastre, a declarat Dioszegi.
Sepsi este implicată și ea în comedia licențelor de antrenor din Liga 1. Deși Cristiano Bergodi are peste 15 ani de prezență pe băncile echipelor românești, FRF susține că italianul nu ar avea dreptul să pregătească formații din Superliga.
Imolese, Sassuolo, FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, Modena, Pescara, Brescia, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari și Universitatea Craiova sunt echipele antrenate de Cristiano Bergodi înaintea de a ajunge pe banca lui Sepsi.
Cu toată experiența adunată în carieră, italianul riscă să ajungă subiect în scandalul licențelor. FRF susține că tehnicianul nu a antrenat minimum trei ani în primele două eșaloane din Anglia, Spania, Italia, Franța, Germania sau Olanda, pentru a putea îndeplini criteriile din Liga 1.
Domnul Bergodi a antrenat mai mulți ani în Italia, deține licența PRO și nu cred că se pune problema. E ultimul dintre antrenorii din România care ar putea să aibă probleme.
Eu am încredere 100% în domnul Bergodi, el a zis că n-are nevoie de niciun jucător. Nu are rost să aducem pe cineva doar să fie la număr. Există stabilitate în vestiar, a declarat Laszlo Dioszegi, la Digi Sport