Fostul președinte al României, Ion Iliescu (93 de ani), a avut pasiune pentru fotbal de mic copil. El a locuit în copilărie într-o casă aflată foarte aproape de stadionul Rapid, din cartierul Giulești. Imobilul e la doar câțiva metri de arena care va găzdui derby-ul dintre Rapid și FCSB în martie 2024.
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, povestea într-un interviu mai vechi că viața lui de familie, în vremea copilăriei, nu a fost una normală. El a copilărit într-o casă aflată foarte aproape de stadionul Rapid, din cartierul Giulești. Așa se face că omul care a condus destinele țării după Revoluția din 1989 a ajuns să iubească culorile clubului de fotbal. Locuitorii din zonă știu că fostul lider al grupului parlamentar PSD e fan al echipei alb-vișinii.
Un individ care locuiește în cartierul Giușeti a confirmat că Ion Iliescu și-a petrecut copilăria în fieful Rapidului.
Unchiul meu l-a cunoscut personal, când era nevasta-sa la Institutul de Cercetări Metalurgice. Aici a stat Ion Iliescu și nu cred că unchiul meu m-a mințit.”, a explicat bărbatul, potrivit cancan.ro.
Sora lui stătea aici. La fel arăta casa și atunci, doar că e modificată.”, a adăugat un alt bărbat.
Ion Iliescu nu mai locuiește de mult în casa de lângă stadionul Giulești. Fostul lider al PSD-ului își duce traiul într-un apartament de lux din București, iar imobilul în care politicianul a copilărit are un nou propietar.
Are parter si etaj, dar bine, e modificată de noul proprietar. Cu siguranță, o mătușă, un bunic, un unchi, a stat aici. Nu l-am văzut niciodată pe Ion Iliescu pe aici, deși stau în zona din 1983.”, a declarat unul dintre „vecinii” lui Iliescu, conform sursei amintite mai sus.
Ion Iliescu a declarat în mai multe rânduri faptul că are o slăbiciune față de clubul din Giulești. El a subliniat într-un interviu că a participat la inaugurarea vechiului stadion Giulești, deși avea doar nouă ani la momentul respectiv.
Cu Rapidul, pentru că eram fiu de ceferist și am copilărit pe lângă Podul Grant. În 1939 am văzut când s-a inaugurat stadionul din Giulești, locuiam în apropiere și treceam podul să merg la niște cunoștințe în Crângași. S-a organizat o mare acțiune, se numea Ceferiada, un fel de olimpiadă a ceferiștilor, și tot atunci s-a inaugurat stadionul Giulești.”, spunea fostul conducător al țării.