România U21 – Olanda U21 1-1! Un egal imens obţinut de jucătorii lui Adrian Mutu, la capătul unui meci jucat cu sufletul. Determinarea „tricolorilor mici” a fost decisivă.
Reprezentativa de tineret a României a terminat la egalitate, scor 1-1, la Budapesta, împotriva Olandei, în primul meci de la Campionatul European de tineret. Batavii au fost oamenii care au avut balonul mai mult timp, care au pasat şi au părut mai lucizi la construcţie. Nu şi în apropierea careului advers. „Tricolorii” s-au grupat exemplar ;i au alergat fantastic pentru fiecare minge. Olandezii au fost superiori tehnic, tactic şi fizic, nu şi mental. Au părut că subestimează jucătorii lui Adrian Mutu, fotbalişti determinaţi să calce pe urme generaţiei din urmă cu doi ani.
Olanda a deschis scorul în minutul 16, după ce Per Schuurs a reluat cu capul, din marcajul lui Denis Ciobotariu, un corner executat excelent de Justin Kluivert. Golul egalizator a fost reuşit de Andrei Ciobanu, în minutul 20, dintr-0 lovitură liberă senzaţională.
Andrei Vlad – 7: A oferit siguranţă echipei pe toată durata jocului. A respins fantastic şutul lui Koopemeiners, din repriza secundă.
Denis Haruţ – 6: O evoluţie bună, dar nu strălucitoare. Pe defensivă s-a achitat de sarcini, însă pe ofensivă nu a contat mai deloc. A avut un şut bun, pe final de meci, dar fără forţă.
Alexandru Paşcanu – 7: A coordonat excelent apărarea. A fost exact în pase şi în marcaj, demonstrând că este unul dintre cei mai în formă fundaşi centrali din România.
Denis Ciobotariu – 5: A pierdut duelul la cap cu Schuurs din care s-a luat golul. Nu s-a arătat sigur nici pe pasele scurte sau lungi. A părut veriga slabă din defensiva României. Cu toate acestea, scorul este unul pozitiv, care-l „salvează”.
Radu Boboc – 6: A alergat foarte mult, s-a luptat cu flancul drept al Olandei, format din Lang/ Kluivert şi ofensivul fundaş dreapta Zeefuik. A respins ce era de respins şi a încercat să se arate tot timpul la pasă.
Darius Olaru – 6: Se aşteptau lucruri mai multe de la Darius Olaru. Mai ales pe partea ofensivă. Fotbalistul celor de la FCSB a respectat instrucţiunile tactice, limitându-şi libertatea ofensivă. În defensivă, Olaru a arătat foarte multă determinare.
Marius Marin – 6: A alergat foarte mult, împotriva unei linii mediene a Olandei extrem de valoroase, formate din Koopemeiners-De Wit-Reis. A încasat un cartonaş galben în prima repriză şi a jucat actul secund cu o mică temere. Într-un final, s-a achitat excelent de sarcini.
Andrei Ciobanu – 8: De departe omul meciului! A marcat printr-o execuţie fantastică, a făcut ambele faze timp de 90 de minute şi a fost aproape să dea lovitura pe finalul meciului.
Olimpiu Moruţan – 6: A început meciul bine, dar s-a stins cu timpul! Se aşteaptă lucruri mai mari de la jucătorul celor de la FCSB.
George Ganea – 6: Şters în prima repriză, Ganea a avut mai multe reuşite în actul secund, când a jucat mai mult între linii şi a ţinut de minge pentru „tricolori”.
Alexandru Măţan – 5: Un meci slab, fără reuşite! Viteza fostului jucător de la Viitorul nu s-a văzut deloc. Despre dueluri fizice de câştigat, nu poate fi vorba. Ne-am fi aşteptat să-şi pună în practică driblingul în mai multe situaţii şi cu mai mult succes.
Răzvan Oaidă – 6: A intrat în locul lui Măţan, pentru a rupe din atacurile Olandei. A alergat mult pentru fiecare balon, exact cum i s-a cerut.
Adrian Petre: – 6: A jucat puţin, dar a câştigat multe dueluri aeriene, prin care a păstrat mingea în posesia României. Un aspect extrem de important pentru finalul de meci.
Adrian Mutu: – 8: Olanda a demonstrat că ne este superioară tactic, tehnic şi fizic. Selecţionerul se aştepta la acest lucru şi a pregătit o tactică „la ciupeală”, pe stilul lui Victor Piţurcă, om pe care îl detesta cândva pentru această tactică. A ales să stea „la cutie”, să nu-şi asume riscuri şi…a reuşit! Olandezii au alergat, au pasat, au driblat fără rost! Peste tot, existau baraje ale românilor. O „tactică de suferinţă”, dar care poate aduce o calificare spectaculoasă în finalul grupei.