Recunoști pe cineva? Unul dintre cei trei pompieri din imagine e astăzi jurat la Chefi la Cuțite

13 03. 2024, 15:03

Telespectatorii români așteaptă cu nerăbdare debutul noului sezon ”Chefi la Cuțite”. Ei bine, nu mai este mult până când ediția din acest an a show-ului culinar va fi difuzată pe micile ecrane. Mai precis, sezonul 13 va avea o premieră maraton pe 18, 19 și 20 martie, de la ora 20:30, la Antena 1.

După cum probabil ați aflat deja, printre jurații din acest sezon se numără și Chef Ștefan Popescu. Astăzi este un bucătar renumit, însă în trecut avea alte planuri cu privire la carieră. Primul vis al juratul de la ”Chefi la Cuțite” a fost acela de a deveni pompier.

Parcursul uluitor al lui Ștefan Popescu. Juratul de la ”Chefi la Cuțite”, peste 150 de intervenții ca pompier

Astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați bucătari din România. Cu toate acestea, Ștefan Popescu avea inițial alte planuri în ceea ce privește drumul pe care îl va urma în viață. De fapt, putem spune că el este un adevărat exemplu că se poate reuși în bucătărie indiferent de vârstă, dacă pasiunea pentru arta culinară există.

Juratul show-ului gastronomic de la Antena 1 a dezvăluit că și-a descoperit târziu pasiunea pentru arta gătitului. Conform mărturisirilor sale, inițial și-a dorit să devină pompier. Ba chiar mai mult de atât, reputatul chef a participat la multe intervenții ca pompier.

”Parcursul meu în bucătărie a început surprinzător. Când am terminat liceul, n-aveam de gând să mă fac bucătar. Am făcut armata la pompieri și voiam să mă fac pompier. Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier, în cadrul armatei, într-un an. Mi-am luat atestatul, dar n-a fost să fie”, a mărturisit Ștefan Popescu.

Chef Ștefan Popescu, unul dintre noii jurați ai emisiunii ”Chefi la Cuțite”

A vrut să se facă detectiv

După ce a renunțat la o cariera în cadrul armatei, Ștefan Popescu a decis să devină detectiv, așa că s-a înscris la cursuri de specialitate. Ei bine, nici acest domeniu nu a fost pe placul juratului de la ”Chefi la Cuțite”. În ceea ce privește pasiunea pentru gătit, bucătarul a descoperit-o întâmplător, odată cu oportunitatea de a lucra la un hotel din Capitală.

”Așa am descoperit, pe parcurs, că asta îmi doresc – să fiu bucătar – și, de la zi la zi, acest lucru a devenit, într-adevăr, pasiune. După câțiva ani, am plecat să mă specializez în Marea Britanie, unde am muncit doi ani, revenind în țară ca sous-chef la un hotel din București proaspăt inaugurat.

Și, deși, după o vreme, gândul meu a fost de a-mi îmbogăți din nou experiența peste hotare, am hotărât să rămân în țară, pentru că se născuse primul meu fiu și voiam să fiu alături de familia mea. În acești ani, am fost autodidact, citind multe cărți despre gastronomie. Dar am și urmat, în țară și în Franța, diverse cursuri de maestru în arta culinară și bucătar-șef, dorindu-mi mereu să-mi extind cunoștințele”, a mai spus juratul de la ”Chefi la Cuțite”.