Joi, 3 noiembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), a avut loc primul termen al recursului din procesul în care Steaua și FCSB se luptă pentru palmares.
În dimineața zilei de joi, de la ora 09:00 mai precis, între Steaua și FCSB a început, la Înalta Curte de Casație și Justiție, recursul procesului în care cele două cluburi se luptă pentru palmares.
Conform gsp.ro, primul termen a durat aproximativ 6 minute și cele două părți implicate nu au făcut decât să adauge noi probe la dosar. Pe de-o parte, Asociația „Salvați Steaua”, susținătoare a celor de la FCSB în acest proces, a prezentat instanței mai multe comunicate publicate de MApN în care aceștia recunoșteau că FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, este continuatoarea Stelei.
De cealaltă parte, CSA Steaua a fost reprezentată de juristul Florin Talpan, care a despus mai multe documente prin care acuză clubul FCSB că nu respectă hotărârile judecătorești care au stabilit, cel puțin până în prezent, că echipa lui Gigi Becali nu este continuatoarea celei care în anul 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni.
După ce au primit probele din partea părților implicate, judecătorii au fixat un nou termen pentru recurs, la data de 2 martie 2023, adică peste aproximativ cinci luni de zile. Conform sursei citate, această decizie „l-a iritat pe Florin Talpan”, care voia ca procesul se se soluționeze cât mai curând.
Cei de la FCSB, prin intermediul Asociația „Salvați Steaua”, au făcut recurs la decizia din luna martie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în ciuda faptului că aceasta a fost considerată ca fiind una favorabilă pentru clubul patronat de Gigi Becali.
Prin vocea avocatului Adrian Căvescu, roș-albaștrii au explicat la acel moment de ce vor să ducă lupta mai departe:
„Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.
Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a spus, în luna mai a acestui an, avocatul celor de la FCSB, potrivit digisport.ro.