Edi Iordănescu s-a lovit de prima piedică la echipa națională. Selecționerul României își definitivează în aceste zile staff-ul tehnic. Conducătorii Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, președinte, și Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice, i-au refuzat acestuia un om important.
Federația nu a fost de acord ca pe postul de antrenor secund să fie Alexandru Radu, cel considerat „mâna dreaptă” a lui Edi Iordănescu și bun prieten încă din copilărie. Motivele șefilor de la FRF țin de efectele negative pe care acesta le-ar putea avea în vestiar, conform celor de la GSP.
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au aflat că Radu nu este privit cu ochi buni, în general, de către jucători, și, potrivit sursei citate, „e folosit doar ca un spion” pentru Edi Iordănescu.
Noul selecționer și Alex Radu au fost colegi la juniorii Stelei în anii 1990, iar, de atunci, au păstrat o relație foarte bună. Cei doi vor colabora și în aventura de pe banca echipei naționale, dar doar pe postul de analist, acceptat de FRF.
Leontin Toader, antrenor cu portarii, și Florin Constantinovici, antrenor secund, sunt primele două nume care i s-au alăturat în staff lui Edi Iordănescu, până în acest punct.
Gică Popescu, fost jucător și căpitan al „tricolorilor”, cu peste 100 de apariții la prima reprezentativă, a vorbit despre numirea lui Edi Iordănescu.
Mi se pare că Edi era ultimul pe lista antrenorilor posibili pentru echipa națională, dar important este faptul că echipa națională și-a găsit antrenor. Trebuie să-l susținem pe Edi Iordănescu, pentru că, până la urmă, succesul echipei naționale este al tuturor, inclusiv al cluburilor, este vitrina fotbalului din orice țară”.
„Baciul” este de părere că Federația Română de Fotbal nu are un proiect bine pus la punct și că nu știe la ce să se aștepte din partea lor.
Eu nu știu care este viziunea pentru echipa națională. Nu știu ceea ce își dorește Federația Română de Fotbal pentru echipa națională. Dorește o calificare imediată, un proiect pe termen lung? Cred că strategia pe care a avut-o Federația până acum a fost una imediată, n-a avut un proiect pe termen lung, așa cum au făcut Spania, Germania, Belgia sau Elveția”.
Totodată, Gică Popescu a ținut să-l contrazică pe Ladislau Boloni, argumentând că fotbalul românesc are viitor și jucători talentați.
Eu am văzut echipa națională under-21, care s-a bătut de la egal la egal cu Germania, Olanda, echipe importante. Le-am făcut față, deci fotbalul românesc are viitor. Nu știm cum vor arăta Octavian Popescu, Ianis Hagi, Răzvan Marin, peste câțiva ani.
Eu cred că fotbalul românesc excelează la talente. Că nu știm să-i educăm sau că se pierd pe parcurs, e altceva. Dar fotbalul românesc va avea întotdeauna talente. În privința performanței, e o chestiune mai complexă” a spus Gică Popescu pentru Digi Sport Special.