De mai bine de un deceniu, Mihai Neșu este nevoit să stea într-un scaun cu rotile. Întors în România, el a pus aici bazele unui centru de reabilitare, în care mulți copii au făcut primii pași. Ulterior, fostul fotbalist a proiectat singur, pe calculator, un centru și mai mare, el fiind cel care a coordonat lucrările pe șantier.
Pe 10 mai 2011, Mihai Neșu se alfa la antrenament pe stadionul FC Utrecht din Olanda. Ei bine, el avea să-și amintească această zi tot restul vieții. În urma unui duel cu un coleg, Mihai a căzut și nu și-a mai simțit corpul. Abia după ce s-a trezit din operație a realizat cât de gravă este situația lui.
La început, fostul sportiv a fost foarte trist, însă odată cu trecerea timpului s-a obișnuit cu ideea. Au trecut mai bine de 12 ani de atunci, însă Mihai a reușit să transforme durerea în fericire.
”A fost o zi normală. Şi la antrenament, totul a fost ca de obicei. Doar că, atât cât a fost clipa aia a fost diferit, și s-a schimbat după aia tot viitorul.
Știu doar că la un moment dat, după un duel cu un coleg nu mi-am mai simțit corpul, dar exact cum am ajuns în situația aia, nu știu. Când m-am trezit din operație mi-am dat seama că e ceva foarte grav. Și atunci a fost puțin trist dar ușor, ușor, m-am obișnuit cu situația”, a spus Neșu, potrivit Observator.
În 2012, la 9 nouă luni de la cumplita accidentare, Mihai Neșu accepta să vorbească pentru prima oară în fața camerelor de filmat. La vremea respectivă, a vorbit cu greu despre situația lui. Atunci, abia reușea să vadă o fărâmă de speranță în viitorul său.
Ei bine, în prima lui zi de naștere de după accident, fostul fotbalist a deschis în Olanda o fundație care îi poartă numele. Prin intermediul acesteia, Mihai își dorea să îi ajute, de la distanță, pe tinerii din România care au nevoie de terapie. La doi ani de la accidentare, Neșu s-a întors pe plaiurile natale.
A trecut prin momente foarte dificile, pierzându-și ambii părinți în decursul unui an de zile. Chiar și așa, Mihai Neșu a reușit să deschidă la Oradea un centru de terapie destinat copiilor cu afecțiuni neuro locomotorii. În această facilitate, sute de copii au reușit să facă primii pași.
Fostul sportiv a prins curaj și a realizat, de unul singur, proiectul unui complex mai mare. În urmă cu aproximativ 3 ani de zile, mulți considerau că ideea lui nu poate fi pusă în practică. Ei bine, Mihai a știut că oamenii de care avea nevoie se vor strânge în jurul unei idei bune.
Prin urmare, mulți oameni cu suflet s-au adunat și au pus umărul la treabă. Totodată, o mare parte din materialele necesare au fost oferite gratuit sau la prețuri avantajoase. Mihai Neșu a reușit să facă o echipă deosebită de oameni specializați în diferite lucrări de construcții.
Prin diferite campanii, fostul fotbalist a reușit să strângă 4,7 milioane de euro, însă încă mai este nevoie de ajutor. În ultimii trei ani de zile, aceasta a fost viața lui Neșu, conform sursei citate anterior.