Arena de 8207 de locuri a fost încredinţată forului condus de Alin Petrache. Iar miercuri Adunarea Generală a FR Rugby a votat în unanimitate primirea acesteia în folosinţă gratuită pentru 49 de ani.
Decizia a fost luată de ministrul Tineretului şi Sportului. Şi comunicată prin intermediul celor de la Agerpress.
„Noi tot timpul am dorit să găsim calea legală să sprijinim rugby-ul. A trecut un an şi jumătate, ne-am chinuit în multe situaţii să administrăm. Nu puteam să predăm rugby-ului tot complexul. Ar fi fost prea mult.
Am încercat să facem o departajare şi să dăm doar stadionul rugby-ului. Cu condiţia să poată fi folosit şi pentru fotbal. Dar până să ajungem în punctul acesta avem nevoie de nişte analize. După care vom vedea noi ce posibilităţi legale putem găsi”, a fost declaraţia lui Eduard Novak.
Membrul Guvernului României a precizat şi de ce s-a făcut această diferenţiere.
„Ei au avut doar un element, stadionul. După care s-au construit de către CNI prin Programul EURO 2020 încă cinci elemente. Acum nu se pot solicita toate elementele de vreme ce ai avut doar unul. E foarte logic. Asta este ideea, să primească înapoi un stadion reabilitat, refăcut şi să îl folosească”, a completat campionul paralimpic.
Astfel, sub administrarea FR Rugby nu au intrat şi spaţiile de cazare, centrul de recuperare al sportivilor, sau terenurile de tenis.
Lucrările la construcţia de lângă Biserica Caşin au fost finalizate în anul 2020. Ea a fost una dintre cele patru arene modernizate în vederea turneului final al CE. Competiţia care trebuia să aibă loc în urmă cu doi ani a fost amânată pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Înaintea meciului din optimile de finală contra Elveţiei, vedetele naţionalei Franţei au efectuat o şedinţă de pregătire pe iarba de pe „Arcul de Triumf”.
Costurile modernizării stadionului au fost suportate de Compania Naţională de Investiţii. Iar după predarea la cheie, arena a fost preluată de Ministerul Tineretului şi Sportului. În timpul scurs de la acel moment şi până astăzi, mai multe dispute s-au născut în privinţa dreptului de folosinţă a suprafeţei de joc.
Gigi Becali a fost cel care s-a zbătut cel mai mult pentru ca echipa sa să poată folosi cocheta arenă din Bucureşti. Însă FCSB nu a fost singurul club de fotbal ce a făcut o cerere similară. Dinamo a dorit de asemenea să poată disputa pe „Arcul de Triumf” câteva partide considerate acasă. Însă succes au avut deocamdată doar oficialii Federaţiei Române de Fotbal. Primul meci de fotbal pe stadionul de lângă Parcul Herăstrău a fost cel dintre reprezentativele de tineret ale României şi Finalndei, din luna martie.