Performanță extraordinară a lui Lucian Bute. Ce recompensă uriașă a primit pentru realizările sale
Lucian Bute a reușit o performanță uimitoare. Celebrul boxer a primit o recompensă uriașă pentru realizările sale. Despre ce premiu este vorba aflați din textul de mai jos.
Lucian Bute, performanță extraordinară
Lucian Bute, luptător care a reuşit să devină campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a primit recent o distincţie importantă în Canada. Pugilistul român a fost inclus miercuri, 3 noiembrie, în Pantheonul Sportivilor din Quebec, ca recunoaştere a întregii sale activităţi. Evenimentul reprezintă o premieră, dat fiind că Bute este prima persoană inclusă în această listă care deţine şi cetăţenie română.
Tot miercuri, canadienii i-au mai premiat pe arbitra de fotbal Sonia Denoncourt şi pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Institutului Naţional de Sport din Quebec, Tom Quinn.
Reacția lui Bute, după ce a fost premiat de canadieni
Sportivul retras din activitate în 2019 a reacționat pe rețelele de socializare după ce a fost inclus în Pantheonul Sportivilor din Quebec.
Aseară am avut privilegiul să fiu acceptat împreună cu alţi sportivi în Pantheon des sports du Quebec. Un moment preţios din viaţa şi cariera mea. Mândru să accept această onoare alături de familia mea.”, a transmis fostul sportiv prin intermediul contului său de Facebook.
Bute nu este primul sportiv născut în afara Quebecului inclus în această galerie. Gary Carter, Jackie Robinson, Peter Stastny sau Herman Smith-Johannsen au fost și ei premiați de cananieni.
Obiectivul Panteonului este de a face vie istoria sportivă de aici, iar aceasta nu e formată doar din sportivi născuţi în Quebec. Exemplul lui Lucian este elocvent. Fie că s-a născut aici sau în România, povestea sa izvorăşte din memoria noastră colectivă’.”, a trasmis Jean Gosselin, vicepreşedintele Panteonului sporturilor.
Palmares Lucian Bute
Lucian Bute s-a născut în comuna gălățeană Pechea, pe 28 februarie 1980. A început boxul sub îndrumarea maestrului Felix Păunstăzi, iar astăzi este considerat cel mai mare pugilist român din istorie.
În cei aproape 14 ani de carieră la profesioniști, Bute a disputat 37 de meciuri, dintre care 32 au fost victorii. 25 dintre acestea au fost obținute înainte de limită. Bute a pierdut cinci partide (remiza cu Badou Jack a fost considerată înfrângere, din cauza scandalului de dopaj). Astfel, palmaresul lui Lucian este unul impresionant, el boxând în 13 meciuri de titlu mondial și fiind primul român care reușește așa ceva. Bute și-a apărat de 10 ori centura IBF la categoria supermijlocie, dintre care de 9 ori a fost cu succes.