Florin Talpan, cunoscut pentru luptele sale juridice în numele clubului Steaua București, are o relație profesională apropiată cu Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948.
De-a lungul timpului, Talpan l-a consiliat pe Mititelu în mai multe spețe legale, în special în litigiile pe care acesta le are cu Federația Română de Fotbal (FRF).
Conform Fanatik, juristul Stelei, Florin Talpan, a oferit expertiză juridică lui Adrian Mititelu, ajutându-l în multiple rânduri în procesele sale cu FRF. Mititelu, care și-a construit o reputație de om hotărât în lupta împotriva federației, a apelat la Talpan pentru a naviga dificultățile juridice legate de dezafilierea echipei sale. În prezent, Mititelu cere daune de 300 de milioane de euro în procesul privind dezafilierea Craiovei și are în vedere inițierea altor șapte procese împotriva FRF.
Patronul echipei din Bănie a declarat că așteaptă cu încredere deciziile din instanțele naționale și internaționale: „Așteptăm procedura de la DNA, indiferent de decizie. Sunt convins că fie aici, fie la Curtea de Apel, se va admite. Lucrurile sunt foarte clare. Noi suntem în așteptarea deciziei CEDO, așteptăm să condamne România. Oricum, ei nu scapă”, a spus Mititelu.
Pe de altă parte, Talpan continuă să ducă propriile lupte cu FRF în numele Stelei București. El consideră că federația este responsabilă pentru situația complicată în care se află clubul, fără drept de promovare în SuperLiga României. Colonelul de justiție a notificat de mai multe ori forul condus de Răzvan Burleanu, cerând respectarea deciziilor judecătorești care vizează disputa dintre CSA Steaua și FCSB.
Juristul stelist susține că FRF ar trebui să modifice regulamentul pentru a permite clubului său să obțină dreptul de a promova, o problemă care persistă de ani de zile.
Deși relația sa cu Talpan este una strânsă din punct de vedere juridic, Adrian Mititelu a fost mereu de părere că FCSB este adevărata continuatoare a Stelei, contrar opiniei susținute de Talpan și CSA Steaua. Mititelu a criticat vehement ideea că CSA Steaua ar reprezenta moștenitoarea succesului istoric al clubului din Ghencea.
„Fostele glorii, care au câștigat Cupa Campionilor, nu ați văzut că în mare parte vorbesc de CSA Steaua? Sau că FCSB nu ar fi Steaua? E o absurditate. Faptul că au o problemă cu Gigi Becali nu înseamnă că FCSB nu mai e Steaua”, a afirmat Mititelu.
Adrian Mititelu și-a exprimat de asemenea opoziția față de ideea cluburilor departamentale, considerând că astfel de structuri nu au loc într-o țară democratică. El susține că privatizarea cluburilor de fotbal reprezintă un pas natural în revenirea la normalitate, similar cu structurile existente în majoritatea statelor europene.
„Nu pot fi cluburi departamentale într-o țară democratică, numai în regimuri comuniste, totalitare sunt asemenea organizări. S-a revenit la normalitate cu organizarea cluburilor pe societăți comerciale sau asociații non-profit”, a subliniat Mititelu.
Patronul Craiovei a criticat distrugerea brandurilor din fotbalul românesc din cauza animozităților personale și a rivalităților dintre conducători: *S-au distrus două branduri în România pentru că unora nu le-au plăcut anumite persoane”, a concluzionat Mititelu.