Vasile Dîncu a făcut noi precizări referitoare la controversatul proiect de lege prin care entitățile publice, cum este cazul CSA Steaua, să aibă dreptul de a promova în Superligă. Fanii sperau ca acest lucru să se întâmple chiar din actuala stagiune, cu atât mai mult cu cât roș-albaștrii domină clasamentul eșalonului secund.
Chestionat pe marginea subiectului, fostul ministru al Apărării Naționale, actualmente parlamentar PSD, a detaliat pașii pe care trebuie să-i parcurgă inițiativa sa legislativă referitoare la modificarea Legii Sportului, explicând că procesul până la promulgare este unul de durată. Chiar dacă va avea câștig de cauză, efectele se vor putea vedea abia din sezonul viitor.
„Militarilor” le mai rămâne, pe cale de consecință, o singură variantă pentru a obține mai devreme dreptul din punct de vedere legal de a promova pe prima scenă a fotbalului românesc: asocierea cu o entitate privată.
„Este imposibil, pentru că o lege are un parcurs legislativ în Camera Deputaților, apoi în Senat, după aceea este analizată, ajunge la președinte. Până se promulgă o lege este complicat, trece mult timp. În niciun caz nu vrem să deformăm competiția în acest an, în care să se facă o intruziune în mersul lucrurilor, să se schimbe regulile pe parcurs. Nu este cazul.
Eu am realizat în timpul cât eram ministru posibilitatea ca Steaua, transformându-se foarte simplu în societate de drept public, asociindu-se Clubul, Ministerul, cu o entitate privată, cu 1% sau 5%, poate să-și schimbe caracterul și să intre în Liga 1 chiar și acum, de anul acesta, dacă vor să facă această modificare. Avem consilii locale care susțin echipele din Liga 1, deci ideea de profesionism vine mai degrabă de la statutul jucătorilor, care sunt profesioniști, nu de la entități de drept privat, care aduc numai bani privați în fotbal, pentru că ar dispărea pur și simplu Liga 1 dacă am elimina toți banii de la consilii județene sau primării. Exemple sunt Chindia, FC Argeș, U Cluj”, a declarat Vasile Dîncu la Euronews.
De asemenea, senatorul PSD a subliniat că, odată ajunsă în elita fotbalului nostru, CSA Steaua va avea nevoie de un buget mult mai mare, care nu va putea fi obținut decât din surse private. Sumele asigurate la ora actuală de Ministerul Apărării nu sunt suficiente, în opinia sa, pentru a face față competiției.
„Oricum, CSA Steaua, dacă va intra în Liga 1, cu bugetul pe care l-ar avea de la Ministerul Apărării, cu siguranță n-ar putea să reziste. Are nevoie de jucători, de un alt nivel de cheltuieli și ar putea să obțină numai din sponsorizări sau asocieri cu entități private. Am văzut și derby-ul cu Dinamo, pentru o echipă de Liga 1 au nevoie de un alt nivel de performanță”, a mai spus Dîncu.