Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat joi, 21 martie 2024, că a fost inițiată procedura de transparență decizională pentru Hotărârea de Guvern privind finanțarea stadionului de 30.000 de locuri din Timișoara. Aceasta vine în urma aprobării indicatorilor tehnico-economici pentru Arena Multifuncțională Dinamo, un nou stadion cu 25.054 de locuri, situat în „Ștefan cel Mare”.
Stadionul de la Timișoara, care va fi localizat pe amplasamentul legendarei arene ”Dan Păltinișanu”, pe strada Ștefan Covaci nr. 1, a fost de mult timp în discuție, iar anunțul deschiderii procedurii de transparență decizională reprezintă un pas important în procesul de realizare a acestui obiectiv de investiții.
Autoritățile au precizat că procesul de consultare publică va dura 10 zile, urmat de avizul Ministerului de Finanțe și introducerea proiectului de Hotărâre de Guvern pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. După aprobare, documentul va fi publicat în Monitorul Oficial.
Ministerul Dezvoltării a emis un comunicat în acest sens, afirmând că proiectul are ca obiectiv reglementarea și aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai stadionului de 30.000 de locuri din Timișoara. Acesta va fi realizat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții „C.N.I.” – S.A., în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.
În paralel cu acest proiect, la începutul lunii februarie, a fost predat amplasamentul pentru construirea unui alt stadion la Timișoara. Este vorba despre arena modulară de 10.101 locuri din Calea Buziașului, denumită „Eroii Timișoarei”. În data de 4 martie 2024, s-a dat startul lucrărilor la acest nou stadion modular, care va fi realizat pe structură metalică și are un termen de execuție de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local.
”Am semnat autorizația de construire pentru noul stadion din Calea Buziașului și am pus bani în bugetul de anul acesta pentru construcție. Vom trecem direct la execuție pentru că prin licitația de anul trecut am selectat deja constructorul. E un proiect pentru întreaga comunitate, pentru că pe lângă stadion construim un parc, un loc de joacă și o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile le suportăm din bugetul local. E un efort financiar foarte mare, dar Timișoara are nevoie ca de aer de infrastructură sportivă. Îi mulțumesc viceprimarului Cosmin Tabără pentru că a urmărit și s-a implicat în acest proiect”, a declarat primarul Dominic Fritz, la începutul lunii februarie.