Mihaela Bilic, sfaturi importante pentru sportivi. Ce ar trebui să consume înainte și după efort: „Îmbunătățește performanța și rezistența la efort”
Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a vorbit recent despre felul în care ar trebui să se comporte persoanele care fac sport de performanță atunci când vine vorba de alimentație. Potrivit informațiilor oferite de nutriționistul român, tinerii care sunt interesați să obțină rezultate dintre cele mai bune ar trebui să consume un anumit tip de carne înainte și după efort.
Mihaela Bilic, sfaturi prețioase pentru sportivi
Mihaela Bilic știe exact care sunt alimentele pe care ar trebui să mizeze sportivii de performanță. Medicul nutriționist a subliniat că există un aliment care a intrat recent în competiție cu oul, care este considerat proteina etalon. Mai precis, este vorba despre creveți.
De ce creveți? Pentru că „proteinele trebuie să le vedem precum cărămizile. Acum, creveții au intrat în competiție cu oul care este considerat proteina etalon.”, a explicat nutriționistul.
Creveții prin proteine și minerale au trecut cu un pas înaintea oului. Efectul asupra sănătății este unul surprinzător. Chiar dacă au colesterol, nu duc la creșterea colesterolului din sânge! Există și această recomandare a nutriționiștilor să consumăm pește și fructe de mare de două ori pe săptămână.”, a mai spus Mihaela Bilic, conform gsp.ro.
Nutriționistul a spus, de asemenea, în ce măsură pot consuma sportivii cafea sau energizante înainte de o competiție sportivă.
Și cafeaua, și energizantele sunt bune înaintea unui efort!Nu sunt contra lor! Tocmai pentru că ajută organismul să se mobilizeze mai repede. Eu consider că energizantul, acest tonic, ne îmbunătățește și performanța, și rezistența la efort. Cafeaua ne face mai deștepți și mai puternici”, a mai spus aceasta.
„Îmbunătățește performanța și rezistența la efort”
Mihai Cristian Dărmănescu, administratorul Alfredo Foods, unul dintre
cei mai importanţi distribuitori de produse alimentare din România, a vorbit despre beneficiile consumului de creveți.
Creveții reprezintă unul dintre cele mai valoroase alimente. Cu toate acestea, consumul de creveți rămâne la un nivel modest. Media anuală a consumului de pește și fructe de mare, în România, se ridică 8–9 kilograme pe cap de locuitor, din care creveții reprezintă doar 3%.”, a transmis renumitul om de afaceri.
La ce trebuie să fie atenți părinții de copii sportivi
Mihaela Bilic susține că teoria potrivit căreia sunt necesare trei mese pe zi și două gustări este potrivită ”pentru un copil în creștere, care are stomacul mic și se mișcă mult”. În schimb, adulții ar trebuit să facă o pauză alimentară de 5 ore între mese, iar în cazul lor micul dejun poate fi doar simbolic, conform spuselor sale.
Ca să construiască masă musculară, sportivii au nevoie de consumul de pește și fructe de mare. Proteinele te hrănesc, te țin sătul și, din fericire, nu se pot transforma în grăsime. Și în cura de slăbire avem nevoie de aceste proteine de înaltă calitate, iar creveții au 80% apă și 20% proteine.”, a adăugat Mihaela Bilic.
Dați-vă voie să mâncați din toate câte puțin! Asta este cheia sănătății. Da, avem nevoie zilnic de mâncare gătită. Altfel, nu le putem consuma.”, a mai spus nutriționistul, într-un interviu mai vechi.
Consumul de creveți poate ajuta și la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, potrivit cadrelor medicale.