Farul lui Gică Hagi traversează o perioadă de grație. Pe teren echipa din Constanța este favorită la titlu și fostul mare internațional se poate lăuda cu o performanță deosebită și din punct de vedere financiar. Clubul este pentru al 5-lea an consecutiv pe profit.
Conform celor de la GSP, Farul a terminat cu excedent bugetar și anul 2022. Din 2018 încoace echipa de la malul mării (pe atunci era Viitorul) termină mereu cu profit. 2022 a adus o cifră mai mică față de anii precedenți, Farul a raportat 60.000 de euro profit. Anul trecut, de exemplu, fuseseră raportați 350.000 de euro. Recordul din ultimii ani a fost în 2019, când gruparea lui Hagi a raportat un profit de aproape 2 milioane de euro.
Când vine vorba de cheltuieli, Farul a avut grijă să nu se arunce la salarii foarte mari, mai ales că echipa nici nu a jucat în Europa. Farul a cheltuit puțin peste 8,4 milioane de euro, inclusiv cu sumele plătite agenților de jucători. În comparație, Universitatea Craiova a cheltuit aproape 7 milioane de euro doar pentru bugetul de salarii. De aceea anul 2022 s-a încheiat cu o datorie foarte mare, de peste 5 milioane de euro. Este adevărat, majoritatea este către proprietarul Mihai Rotaru.
Diferență mare este la capitolul vânzări de fotbaliști. Farul a bifat aproape 3,5 milioane de euro, în vreme ce Rotaru n-a obținut mare lucru din această perspectivă: 450.000 de euro.
Din 2020 veniturile clubului condus de Laszlo Dioszegy cunosc un salt impresionant. De fiecare dată contabilitatea clubului a prezentat niște cifre foarte bune pentru un club de prima ligă din România. În 2020, clubul avea venituri de peste 5 milioane, 2021 a marcat o creștere de aproape 2 milioane, iar 2022 a venit cu cifre impresionante. Sepsi a cunoscut cele mai mari venituri din istorie: 11.300.000 de euro au intrat în vistieria clubului.
Explicația este simplă, Sepsi a primit 6 milioane de euro subvenții de la guvernul lui Viktor Orban. Acest fapt a fost contestat, printre alții, de noul acționar al Rapidului, Dan Șucu. Mai ales că suma primită de la Budapesta a depășit chiar și bugetul de salarii anunțat de Sepsi. Acesta a fost, de altfel, unul record, de peste 5 milioane de euro. Următoarea sursă de venituri importantă este reprezentată de drepturile TV, de 1.600.000 de euro. În schimb, suma obținută din sponsorizări, majoritatea de la firme maghiare, s-a diminuat.