Afectată de absențele din lot, naționala lui Florentin Pera a fost nesperat de aproape de remiză importantă cu Olanda. Batavele au terminat prima repriză în avantaj, 14-12, și s-au desprins în partea a doua la +5.
Finalul a fost unul pe contre, iar „tricolorele” au profitat de forma excelentă a lui Badea, Buceschi și Dindiligan. Totuși, Cristina Neagu a avut un meci de uitat, cu doar 3 goluri marcate.
Pentru România urmează meciul cu Franța, luni, 7 octombrie. Campioana olimpică este a doua favorită a turneului, în timp ce România este văzută cu șansa a zecea.
Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe.
Min58: Gol Buceschi! Gol important pentru România. 27-26
Min53: Dindiligan înscrie cu un lob superb, și finalul este unul dramatic. 25-25
Min50: GOOOL marcat de Dindiligan! 24-23 pentru Olanda, dar româncele revin de la -5
Min49: Gol marcat de Sorina Grozav. 24-22
Min46: Gol marcat de Badea, cu prima sa aruncare. 23-19
Min44: Olandezele se duc la 5 goluri pentru prima data. Cu om în plus, nu am dat gol, dar am luat trei!!! 22-17
Min41: Olandezele mai pun un gol la diferență, după o greșeală în atac a româncelor. 20-17
Min37: Olanda revine la două goluri diferență. 18-16
Min33: Gol Crina Pintea: 15-15
Min32: Cristina Neagu egalează de la 7 metri. Început bun pentru România, care înscrie două goluri consecutive
Min31: Începe repriza a doua
PAUZĂ: Olanda – România 14-12
Min26: Cristina Neagu înscrie primul gol la turneul final. 12-11
Min21: Iulia Dumanska s-a lovit de bară și cere îngrijiri medicale. Portarul nostru se ridică și poate continua
Min14: România revine extraordinar! Pintea aduce primul avantaj. 7-6
Min10: Înscrie și Eliza Buceschi. 6-4 pentru Olanda
Min8: O primă eliminare în favoarea României. Cristina Neagu are 3 ratări din 3 aruncări
Min6: Înscrie și Crina Pintea: 5-3 pentru olandeze
Min4: Dumanska nu are nicio minge scoasă. Olandezele conduc cu 4-2
Min2: Sorina Grozav marchează primul gol al României: 1-1
Min1: A începul partida. Olandezele au prima minge
Componența grupelor
Cea mai bună handbalistă română din toate timpurile, Cristina Neagu, a anunțat că cel mai probabil acest Campionat European va fi ultimul din cariera ei. Ea a anunțat că plănuiește să renunțe la handbal după Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.
„E probabil ultimul meu Campionat European, al optulea. Coincidența face ca primul meu EURO să fi fost tot în Macedonia de Nord, în 2008. După Jocurile Olimpice de la Paris, cu siguranță, cariera mea se încheie. Cel puțin la echipa națională. Mi-aș dori să ajungem acolo, clar, dar istoria a arătat că nu e deloc ușor. Am avut o șansă destul de mare spun eu, în 2021, dar am ratat-o”, a spus Cristina Neagu potrivit wesport.ro.
În prezent, Cristina Neagu se află pe locul 3 în clasamentul all-time al marcatoarelor din Liga Campionilor la handbal feminin. Românca a marcat până acum 940 de goluri și este depășită la acest capitol de muntenegreanca Jovanka Radicevic, 1007 goluri, și de unguroaica Anita Gorbicz, 1016 goluri.
Cristina Neagu le-a răspuns oamenilor care au criticat-o pentru faptul că a decis să nu joace la ultimul Campionat Mondial, cel din Spania, din decembrie 2021, din cauza unor probleme fizice.
„Nu am niciun regret vizavi de faptul că am ales să nu particip la Campionatul Mondial. Cred că mi-a făcut foarte mult bine din punct de vedere fizic, dar și psihic. Cei care m-au criticat probabil că nu înțeleg prea multe din ce înseamnă pentru un sportiv uzura, dar și sentimentele care vin la un astfel de turneu. Nu știu ce înseamnă dezamăgirea unui eșec, risipa asta fizică, risipa asta psihică. Joc de foarte mulți ani la echipa națională și întotdeauna am venit cu sufletul deschis și am dat poate peste sută la sută. Și cred că nu aș fi meritat aceste critici, dar mă rog, oamenii … Oamenii pot să aibă ce păreri vor”, a mai spus Neagu, conform sursei citate.
Iulia Dumanska (CS Gloria Bistrița), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Diana Ciucă (CS Rapid București), Alexandra Badea (CS Rapid București), Bianca Bazaliu (CS Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (CS Rapid București), Nicoleta Dincă (CS Gloria Bistrița), Sorina Grozav (CS Rapid București), Alexandra Dindiligan (CSM București), Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CS Rapid București), Laura Pristăviţa (CS Gloria Bistrița), Sonia Seraficeanu (CS Gloria Bistrița), Andreea Ţîrle (CS Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM București / cpt.), Diana Lixandroiu (CSM Slatina), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea), Mihaela Mihai (CSM București).
România – Franța / 7 noiembrie, ora 21:30
România – Macedonia de Nord / 9 noiembrie, ora 19:00