Leguma pe care fotbaliștii o mănâncă alături de cașcavalul pane s-a scumpit foarte mult în ultima perioadă. Prețul ei a crescut cu 600%, în timp roșiile s-au scumpit cu 445%. În mare parte, această situație i se datorează războaielor din Ucraina și Israel. Singurii care suferă sunt oamenii de rând. Mulți nu își permit să mai cumpere alimentele respective.
Preparatorul fizic al lui FCU Craiova, Dan Vasilică, specializat și în nutriție, a povestit într-un interviu acordat pentru presa sportivă că fotbaliștii din țara noastră au un obicei alimentar nociv la care apelează des, deși știu că nu este deloc sănătos să facă acest lucru.
Specialistul se afla în cantonamentul juveților din Germania când a vorbit despre obiceiul alimentar nociv la care apelează sportivii noștri. El a explicat că foarte mulți dintre jucătorii naționalei României consumă cașcaval pané cu ceapă. De asemenea, a spus că este necesar ca fotbaliștii profesioniști să renunțe la această combinație.
Gândiți-vă la bucată mare de grăsimi, înconjurată de pesmet, care absoarbe, la rândul lui, prin prăjeală, alte grăsimi. Practic, nu mai puțin de 24 de ore înainte meci, tu blochezi ficatul cu ce îi dai de lucru dacă mănânci cașcaval pane cu ceapă. Va munci pe brânci, degeaba îl ajuți cu un hepatoprotector, ai blocat acea uzină formidabilă cu un fel de mâncare nociv. Am eliminat total cașcavalul pane, aici n-am avut deloc flexibilitate! La alte echipe chiar am auzit că mai există, și înainte de meci, cașcaval pane cu ceapă. Ceva mai nociv nu cred că poate exista! O idioțenie”, a spus Dan Vasilică, conform gsp.ro.
Oamenii din Emiratele Arabe Unite au fost nevoiți să crească masiv prețul cepei, după ce India a anunțat o interdicție a exporturilor până în martie 2024.
Ashok Tulsiani, directorul grupului FMCG la Al Safeer, a explicat că a existat un impact asupra exporturilor de ceapă, ducând la creșterea prețurilor cu amănuntul „de cel puțin șase ori”. El speră că va găsi o alternativă pentru a achiziționa mărfurile, deoarece oamenii sunt disperați din cauza prețurilor.
Turcia, Iranul și China sunt alternative potențiale, dar în ceea ce privește cantitatea, calitatea și prețul, ceapa indiană este încă cea mai bună și cea mai mare parte a preferinței clienților. Orice altă țară nu justifică pe deplin cererea de ceapă indiană.”, a punctat Tulsiani.