Jurnaliștii americani, uimiți de trendul vestimentar promovat de Gigi Becali. Patronul FCSB este vedetă peste Ocean
În ultima vreme a apărut un nou trend în materie de modă.
Se pare că o căciulă neagră cu o cruce roșie brodată pe ea a devenit un accesoriu vestimentar foarte popular. Acest trend a fost observat la mai puțin de un an de când Gigi Becali, finanțatorul echipei de fotbal FCSB, a fost văzut purtând un astfel de accesoriu în fața camerelor de luat vederi.
Ținuta cu care Becali s-a afișat pe parcursul anului 2023
Această modă a devenit și mai populară odată cu venirea sezonului de iarnă, când frigul a început să se simtă din ce în ce mai puternic. Cu toate acestea, numărul celor care aleg să cumpere aceste căciuli de la creatorul de modă masculină Alexandru Ciucu, cel care i-a făcut lui Gigi Becali întreaga colecție de haine cu acest simbol, este destul de mic.
„La atelierele lui Ciucu, o astfel de căciulă costă cel puțin o sută de euro”, au declarat jurnaliștii americani. Aceștia sublianiză ideea că ”dacă la atelierele lui Ciucu o asemenea căciulă costă cel puțin o sută de euro, prețul ei e mult mai mic la diverse mânăstiri de lângă București, acolo unde, în anumite locuri, un model foarte asemănător poate fi achiziționat cu doar 70 de lei”.
”Purtarea unei căciuli negre cu o mică cruce roșie brodată pe ea a devenit o modă în București, cel puțin. La mai puțin de un an de când Gigi Becali, finanțatorul echipei de fotbal FCSB, a apărut în fața camerelor de luat vederi dotat cu un asemenea accesoriu vestimentar, zeci de bucureșteni, mai mult sau mai puțin cunoscuți, pot fi zăriți purtând așa ceva.
Mai ales că sezonul de iarnă și-a intrat în drepturi și frigul a început deja „să muște”. Însă foarte puțin sunt cei care se încumetă să apeleze la serviciile cunoscutului creator de modă masculină, Alexandru Ciucu, cel care i-a făcut lui Gigi Becali, până în prezent, întreaga gamă de haine de acest fel cu care acesta se fălește mai peste tot”, au mai spus jurnaliștii de peste Ocean.
Deși mulți cred că acest trend a fost impus de Gigi Becali, adevărul este că după 1990 călugării și călugărițele au realizat o serie de haine cu semnul crucii brodat pe ele, pe care le-au scos la vânzare pentru oricine, inclusiv laici. Notorietatea lui Gigi Becali a contribuit la popularizarea acestor haine, care au început să fie căutate de tot mai mulți oameni.
La finele lunii noiembrie, un om de afaceri bucureștean, Paul Nicolau, supranumit Pescobar, a postat pe rețelele sociale o fotografie cu o căciulă de tipul celei purtate de Gigi Becali. Mulți dintre urmăritorii săi au dorit să afle de unde și-a cumpărat căciula, iar acesta le-a precizat că a luat-o de la Muntele Athos.
Creatorul de modă responsabil pentru garderoba lui Gigi Becali a făcut public faptul că solicită o sumă considerabilă pentru hainele cu conotații religioase destinate patronului de la FCSB
Alexandru Ciucu a dezvăluit că a început colaborarea cu Gigi Becali în 20212, când celebrul designer era furnizor al Casei Regale, iar patronul lui FCSB obișnuia să poarte costume extrem de elegante și rafinate.
„Colaborăm de când, practic, ne cunoaștem. De prin 2012 cred. A fost un articol de primă pagină, atunci exista presă tipărită. Dânsul a citit știrea și a aflat că sunt furnizor al Casei Regale și m-a sunat. Și așa a început colaborarea noastră”, a declarat Alexandru Ciucu pentru Cancan.ro.
„Avea vreo 40 de țesături și vroia să facem „costume din ele. Am ajuns la Palat și, de fapt, erau vreo 60. Și cu acelea am început.” Pentru un singur trening, Gigi Becali plătește aproximativ 1.000 de euro. Ținutele patronului de la FCSB sunt inconfundabile, pentru că sunt brodate cu două cruci, ambele de culoare roșie, și înscrisul în limba greacă „IC XC NIKA”, care înseamnă „Iisus Hristos biruiește.
Da, a fost ideea lui. Știe toată lumea că este un om religios, cu frică de Dumnezeu. Estimativ, cam în jur de 1.000 de euro este treningul”, a mai spus Alexandru Ciucu pentru sursa citată mai sus.
Materialele sunt achiziționate de patronul roș-albaștrilor, după care de realizarea produsului finit se ocupă Ciucu, cel care continuă tradiția familiei sale în acest domeniu. Bunica lui, Maria Ciucu, a fost cea care a debutat în această afacere acum mai bine de 80 de ani, mai precis în 1939 s-a specializat în croitoria de costume.
Apoi, tatăl său a fost printre primii români care după Revoluție au realizat o firmă în acest domeniu, Samric, care ulterior a ajuns să exporte costume pentru mari designeri de afară, printre care Armani și Hugo Boss.