Ion Țiriac este de trei ori mai bogat decât Cristiano Ronaldo, chiar dacă starul portughez tocmai ce a semnat un contract de 200 de milioane de dolari pe an la Al-Nassr. Este rezultatul unei analize făcute de jurnaliștii italieni.
Potrivit Corriere dello Sport, publicație care a realizat un clasament al celor mai bogați sportivi, în activitate, sau retrași, Cristiano Ronaldo ar avea în prezent o avere de circa 500 de milioane de euro, moneda pe care au mers italienii în realizarea acestui clasament. În schimb, Ion Țiriac, cel care a adunat mare parte din avere după retragerea din tenis, care s-a produs în 1979, ar avea o avere totală de circa 1.3 miliarde de euro în acest moment. Adică de aproape trei ori mai mare decât a fotbalistului portughez în vârstă de 37 de ani.
„Cristiano Ronaldo, putred de bogat? Există un sportiv de trei ori mai bogat decât el”, au titrat italienii, cu referire la Ion Țiriac.
În mod evident, averea lui Ronaldo va crește considerabil pe durata contractului său cu Al-Nassr. Totuși, este foarte greu de crezut că va reuși să se apropie foarte mult de Ion Țiriac. Omul de afaceri român de 83 de ani are în prezent foarte multe afaceri în desfășurare, în principal în imobiliare și automobile.
Recent, în spațiul public din România a revenit în actualitate subiectul legat de faptul că Ion Țiriac a colaborat la un moment dat cu fosta Securitate. În exclusivitate pentru PlaySport, jurnalistul Mihai Rusu, un apropiat al fostului tenismen român în acea perioadă, a confirmat informația și a dat de înțeles că are anumite dubii legate de verdictul dat de CNSAS, care spune că Țiriac nu a făcut de fapt poliție politică în acea perioadă.
„E foarte important să vedem aceste documente în cheia acelei perioade, la fel ca și întreaga activitate a lui Țiriac din anii ‘60-’80. Cum a făcut el balet printre securiști, milițieni și afaceri tenebroase pentru a-și urmări interesele personale. După cum reiese din acte, a fost recrutat de Direcția a 2-a de Contrainformații a Securității. La acel moment, pasul a însemnat pentru Țiriac, angajat militar la Dinamo, un CEC în alb vizavi în special de ieșirile în străinătate, care reprezentau un imens avantaj. Căpăta prioritate la deplasări externe, dispăreau obstacole la pașapoarte, i se deschidea alt univers, pe altă poziție, iar, pe de altă parte, Securitatea se împăuna că a pus mâna pe un agent cu nume mare, legendat cu indicativul ”Titi Ionescu”. (…)
Inițial, ca sportiv la Dinamo, figura în scripte ca ofițer de circulație. Își lua salariul de la o circă de Miliție din fostul sector 7 al Capitalei, undeva pe strada ”Luigi Cazavillan”, în apropierea Gării de Nord. Mai pe scurt, era ”tablagiu” pe hârtie, cum se spunea în popor. Dar a început să urce destul de repede în grad, iar la ora finalei de Cupa Davis din 1972, adică pe la 33-34 ani, era deja colonel. Avansările se făceau parcă din trei în trei ani sau la excepțional în cazul sportivilor. Că era colonel și imediat după Revoluție, știu și dintr-o discuție la care am asistat personal. (…)
Să fim înțeleși! Nu te strângea nimeni cu ușa să semnezi un acord de colaborare și să te angajezi că vei ”turna” la Securitate. Sunt foarte mulți foști sportivi care n-au acceptat să intre în acest joc. Și pe mine au încercat să mă racoleze la Steaua, prin ofițerul de contrainformații al clubului, dar am spus “nu!”. Și sunt viu și nevătămat! Țiriac a gândit atunci acel gest pentru a căpăta o protecție și a avea acces la un pachet de favoruri. Să ne amintim că și Băsescu a primit inițial verdict de necolaborare de la CNSAS și apoi ne-am pomenit că a fost ditamai turnătorul! La relațiile de care dispune Țiriac, dați-mi voie să am rezerve vizavi de soluția aceluiași CNSAS!”, a spus Mihai Rusu.