Duminică, chiar înainte de turneul de la Centrul Național de Tenis (Țiriac Foundation Trophy), Ilie Năstase a vorbit despre tenisul din România. Fostul mare tenismen a oferit o serie de declarații inedite, fiind invitat special la conferința care a prefațat evenimentul. Ce a spus Nasty despre el și Ion Țiriac, puteți afla în continuare.
Turneul feminin se desfășoară în aceste zile într-un cadru improvizat, în baza de pregătire și antrenament a Federației Române de Tenis. La conferința de duminică, care a prefațat evenimentul, Ilie Năstase a luat cuvântul și a vorbit despre Arenele BNR din complexul Cotroceni.
Fostul tenismen se arată deranjat de faptul că acestea nu pot fi folosite. Totodată, Năstase l-a luat în vizor pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fiind supărat că terenurile sunt în continuare închise.
”Eu cred că, după mine și domnul Țiriac, ar trebui să mai vină cineva să continue treaba asta. Altfel, tot în parcare o să jucăm, pentru că domnul Isărescu nu o să cedeze. Omul nu are treabă. Din păcate, puterea civică nu există în România.
Trebuia să mergem 20.000 de oameni la bancă acolo, pentru că ăla este locul tenisului. Am avut turneu 21 de ani, acolo am jucat meciurile de Cupa Davis, acolo e toată tradiția. La un moment dat, locul se numea ‘Arenele BNR Ţiriac Năstase ‘, dar Isărescu ne-a luat și numele ăla”, a precizat Nasty.
Interviu fostului mare tenismen nu s-a oprit aici. Ferm convins, Ilie Năstase a precizat că o să ia terenurile înapoi, chiar dacă o să lupte singur pentru asta. Potrivit spuselor lui Nasty, atât banca, cât și terenurile sunt ale românilor și în niciun caz ale lui Isărescu.
”Sufletul nu poate să ni-l ia! Până mor, o să luăm terenurile înapoi, vă garantez eu! Eu singur o să mă bat. Banca nu e a lui, e a românilor, terenurile nu sunt ale lui, sunt ale românilor. Și nu-i înțeleg pe români de ce nu se revoltă. Eu știu ce am făcut pentru țara asta, dar el ce a făcut?”, a spus Ilie Năstase, la conferința de presă.
Baza sportivă a ajuns în patrimoniul Băncii Naționale a României în anul 1991. Transferul s-a făcut printr-un protocol oficial semnat de Bogdan Niculescu Duvăz, ministrul Tineretului și Sportului de atunci, și de guvernatorul BNR. Această infrastructură sportivă, cunoscută anterior sub denumirea de Complexul Sportiv ”Progresul,” includea nu doar terenurile de tenis, ci și un stadion de fotbal, săli de sport și alte facilități.