Dacian Varga crede că Rapid încă nu arată ca o campioană. Fostul campion al României a dezvăluit la Playsport Live de ce ar avea nevoie echipa lui Dan Șucu și Victor Angelescu pentru un sezon reușit. Giuleștenii nu au câștigat în ultimele două partide din Liga 1, iar fanii au început să își piardă răbdarea.
Rapid se menține pe locul 2 în campionat, dar pierde din strocul de până acum. Deși declară că obiectivul rămâne calificarea în play-off, șefii echipei nu ascund că se gândesc la titlu în anul centenarului. Ultima partidă a adus dezamăgire în Giulești: Mutu și ai lui au remizat cu FC Botoșani, o echipă aflată în criză. Totul, după ce a pierdut cu Chindia, ultima clasată la acea vreme.
Dacian Varga pune „punctul pe i” și spune că echipa încă nu știe să atace. Mai mult, Rapidul încă nu și-a redobândit pedigree-ul de echipă mare.
„Mi se pare ceva normal ce se înâmplă la Rapid. Nu ai cum să o ții așa, orice echipă, nu ai cum să o ții așa de la început până la sfârșit. Nu ai cum. Dar spunem și mie un meci senzațional jucat de Rapid?! Eu cred că în momentul de față Rapidul este o echipă care nu știe să atace.
Eu o văd pe Rapid o echipă care joacă mult mai bine pe contraatac. Dacă ne uităm la toate golurile marcate de Rapid, sunt marcate pe contratac. În momentul de față, Rapidul nu este o echipă mare, este o echipă bună, dar nu o echipă mare. Mai au nevoie de doi, trei jucători…
Au posesie, dar de multe ori nu iau deciziile cele mai bune în față, acolo. De asta spun că deocamdată Rapidul nu putem spune acum că este echipa mare”, a spus Dacian Varga la Playsport Live.
Un alt fost fotbalist care remarcă ceva inedit în cariea lui Adi Mutu este Bogdan Lobonț. Fostul mare portar al naționalei face o comparație între stilul lui Mutu și cel al lui Mirel Rădoi.
„Toate meciurile pe care le-a jucat Rapidul de la începutul sezonului, le-a câștigat așa. E un paradox! De ce pentru mine e un paradox?! Adi, ca jucător, a fost un jucător de creație, îi plăcea foarte mult să aibă tot timpul mingea în posesie, să creeze tot timpul situații periculoase, inventa tot timpul ceva. Dar, ca antrenor, el practică un joc mai pragmatic, vrea să se apere bine, să joace contraatac, atac rapid.
Mă duc mai departe la Mirel (Rădoi – n.r.). Mirel era un jucător mai mult defensiv. Dar ca antrenor e mai mult pe atac. Aici e paradoxul.
Te schimbi, sunt două situații diferite sau două cariere diferite. Nu contează cum ai fost tu ca fotbalist. Dar revin și spun că pentru mine e un paradox. Probabil și-a învățat lecțiile, a făcut studiile pe care le-a făcut. A zis ok, eu vreau ca echipele pe care le antrenez să joace de maniera asta. De ce? Pentru că eu consider că maniera asta aduce rezultate”, a spus Bogdan Lobonț la Playsport Live.