VIDEO Cel mai tare stadion din România. Cum va arăta bijuteria pe care va juca actualul lider din Superligă
După ce aproape toate marile oraşe ale ţării au beneficiat de investitiţii serioase pentru modernizarea arenelor vechi, acum va veni şi rândul Constanţei să se bucure de o astfel de oportunitate.
Lucrurile pare că au intrat în linie dreaptă. Iar debutul lucrărilor pentru ridicarea noii bijuterii a fost fixat pentru anul 2023. Astfel, Gică Hagi îşi va vedea visul cu ochii. Şi echipa sa va putea evolua pe o arenă mult mai mare decât cea pe care o utilizează în prezent. În momentul finalizării construcţiei, Farul poate fi una dintre forţele României.
Constănţenii sunt primii în clasament la finalul anului 2022. Şi aspiră la cucerirea titlului pe care şi Viitorul şi l-a trecut în palmares în 2017. Proiectul Regelui şi-a văzut atunci roadele, iar puştii antrenaţi de el au izbutit una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc.
În cazul în care echipa se va menţine la nivelul arătat în această stagiune cu siguranţă că tribunele noului stadion care se va ridica la Constanţa vor pline de fani ai „marinarilor”. Deocamdată reţeta financiară a clubului alb-albastru la acest capitol nu creşte exponenţial veniturile grupării.
Cât va costa operaţiunea
După ce fuziunea dintre Farul şi Viitorul a devenit realitate în 2021, autorităţile au promis că vor aloca sumele necesare pentru ca noua entitate să evolueze la un moment pe arena care se va ridica în oraş. A fost cu siguranţă şi una dintre condiţiile pe care Gică Hagi a pus-o atunci când a acceptat asocierea.
Aceea de a fi ajutat de autorităţile locale pentru ca echipa nou creată să poată evolua pe o arenă ultramodernă. Se pare că cea care se va ridica pe litoral va fi una care va costa aproximativ 100 de milioane de euro. Iar capacitatea ei va fi în final de 20.000 de locuri.
Când va fi inaugurat
Cu siguranţă ca noul stadion al Farului nu va putea fi folosit de oamenii lui Hagi mai devreme de vara lui 2025. Adică peste doi ani şi jumătate. Gică Popescu explică care sunt paşii care vor trebui urmaţi în acest caz:
” Va fi o hotărâre de guvern, urmează licitaţiile pentru demolare şi pentru construire. Eu sper ca în mai-iunie să înceapă construcţia stadionului. În doi ani de zile va fi gata, acum şi constructorii noştri au expertiză în costruirea de stadioane în ultimii ani de zile. Toate sunt diferite.
Ghencea arată nemaipomenit, Arena Naţională este frumoasă, e o bijuterie, e un stadion frumos. Eu am participat la construirea lor, pentru că eram la coordonarea lor din partea guvernului pentru Euro 2020. Şi îmi aduc aminte de la început cum a trebuit să îi convingem pe cei de la Steaua să îşi ia lucrurile din tribuna oficială să înceapă demolarea”, a detaliat Gică Popescu, pentru Orange Sport.