În contextul invaziei rusești din Ucraina, foarte mulți români s-au mobilizat cu diverse ajutoare pentru vecinii din Nord. De ieri, 27 februarie, o nouă inițiativă a luat naștere la Spitalul Militar din București. Astfel, a fost deschis un centru de donat sânge pentru soldații ucraineni de pe front. Pe lângă acesta, Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală a fost plin ochi de oameni care au venit să doneze pentru diverse cauze, printre care și cea a celor care luptă împotriva invadatorilor ruși.
Reporterul Playsport.ro s-a întâlnit la CTS București cu Florin Gardoș, cel care a venit să doneze sânge pentru o rudă apropiată.
În lunga așteptare de aproximativ 3 ore, fostul jucător al celor de la FCSB a acceptat un scurt dialog cu reporterul Playsport.ro, în care a vorbit despre motivul personal pentru care a ales să doneze, părerea în ceea ce privește situația vecinilor din Nord, precum și ceea ce urmează pentru cel care a jucat în Premier League.
Salut, Florin. Ne întâlnim într-un mediu mai puțin obișnuit, la Centrul de Transfuzie Sanguină. Cu ce ocazie?
N-am donat niciodată sânge și, pur și simplu, am ales această zi pentru a veni.
Donezi pentru cineva?
Inițial doream să donez pentru cineva din Satu Mare (n.r. – orașul natal), dar mi-au transmis că nu se poate, așa că, pur și simplu, am venit să donez pentru cine are nevoie.
Ce părere ai despre ceea ce se întâmplă în Ucraina?
E de apreciat (n.r. – faptul că oamenii s-au mobilizat și au donat cele necesare) pentru că, în primul rând, suntem oameni. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Asa consider eu, și, probabil, toată lumea consideră acest lucru într-o situație dramatică. Acestea sunt lucrurile cu adevărat importante în viață, nu când se pierde un meci de fotbal. E important să fim oameni.
Ai fost coleg cu Valentin Cojocaru. Ai luat legătura cu el?
Nu, n-am vorbit cu el. Am urmărit știrile și am văzut că a avut ceva peripeții în drumul spre întoarcere din Ucraina.
Tu ce faci acum, că ești jucător liber?
Da, sunt liber de contract. Încă nu m-am înțeles cu nimeni momentan. Am avut câteva propuneri din Liga 1, dar n-au fost pe placul meu. Încerc să mai găsesc o variantă în străinătate.
Dorești să mai continui?
Da, sigur, doresc să continui pe teren.
Dacă nu se rezolvă în străinătate, ai accepta o ofertă și din Liga 1, poate chiar Liga a 2-a?
Poate că da, atâta timp cât este un proiect serios. De asemenea, trebuie să fie și condiții decente, altfel nu se pune problema.
Ai lua în calcul, ipotetic vorbind, varianta Dinamo?
Am fost foarte aproape. Când am plecat de la Craiova (n.r. – 2019, împrumut), mi s-a propus și varianta Dinamo. Mi-a fost foarte greu să zic „Nu”. Totuși, nu m-am dus la Dinamo și am plecat la Iași.
Vorbind de Dinamo, aceștia profită de situația de la Mediaș și Clinceni.
Da, într-adevăr. Uite cât de mult contează și conducerea, plus suporterii, care au pus bani și nu și-au lăsat clubul să moară.
Te gândești să devii antrenor, în cazul în care nu primești vreo ofertă?
Antrenor nu, în niciun caz. Nu mă atrage această meserie, cea de antrenor. Mai degrabă m-aș vedea conducător, dar antrenor, cum am zis, în niciun caz.