EXCLUSIV. Surpriză! După FCSB, un alt club dorește să joace în Ghencea. „Am trimis cerere, este o variantă”  

Cătălin Mureșanu 19.02.2022, 11:45
EXCLUSIV. Surpriză! După FCSB, un alt club dorește să joace în Ghencea. „Am trimis cerere, este o variantă”  

 

  • După FCSB, un alt club s-a interesat, printr-o cerere adresată Clubului Sportiv al Armatei Steaua, de posibilitatea de a juca în Ghencea. Este vorba de Concordia Chiajna, divizionara secundă care ar dori să treacă, în dosarul de licențiere, moderna arenă ca variantă pentru meciurile de pe teren propriu, în cazul unei eventuale participari, sezonul viitor, în Liga 1. Dacă o să promoveze, ilfovenii sunt obligați să schimbe covorul sintetic montat pe arena din Chiajna, după ce regulamentul interzice disputarea jocurilor din primul eșalon pe o astfel de suprafață. 

Stadionul din Ghencea, în trecut și în prezent casa Stelei și a echipei naționale, devine, după ce a fost reconstruit, o tentație și pentru alte cluburi. Dacă rivalii de la FCSB au fost primii care și-au manifestat interesul pentru a juca pe noua arenă și, în acest sens, au trimis mai multe solicitări rămase fără un răspuns ferm, mai nou o altă formație s-a adresat Clubului Sportiv al Armatei pentru a putea evolua în Ghencea. 

Este vorba de Concordia Chiajna, formație care, în prezent, ocupă poziția a patra în eșalonul secund și țintește revenirea în Liga 1. În cazul în care formația antrenată de Claudiu Niculescu va reuși acest obiectiv, conducerea ilfovenilor va fi nevoită să realizeze unele lucrări la stadion. În primul rând, suprafața de joc trebuie înlocuită, pe arena din Chiajna fiind montat, de mai multe sezoane, un covor sintetic. Cum în Liga 1 nu mai este permisă o astfel de suprafață,  reprezentanții Concordiei vor fi nevoiți, în caz că vor promova, să monteze un gazon natural. 

În aceste condiții, dosarul de licențiere, care trebuie depus la Federația Română până în luna martie, prevede mai multe variante de arena pe care echipa își va putea disputa partidele de pe teren propriu. Cum stadionul Steaua este cel mai aproape de Chiajna, ilfovenii au adresat o solicitare în acest sens către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, administratorul arenei și complexului sportiv din Ghencea. 

Informația a fost confirmată de Cristi Tănase, președintele Concordiei, cel care, miercuri, nu știa dacă cererea a primit și un răspuns. 

„Da! E adevărat, am trimis această solicitare pentru a trece stadionul Steaua în dosarul de licențiere. Așa prevede regulamentul, iar noi, în momentul de față, în cazul în care o să promovăm, avem această problemă cu gazonul sintetic. Cum stadionul Steaua este cel mai aproape, ne-am orientat spre această variantă și ne-am interesat, în scris, de posibilitatea de a putea trece arena ca variantă pentru terenul propriu.

E adevărat, înainte de a lua o decizie, un factor important este și costul. O să verific, joi, la club, ce răspuns am primit. La fel, am găsit înțelegere și la Clinceni, după ce am discutat cu domnul primar Budeanu”, a declarat, pentru PlaySport.ro, Cristi Tănase. 

100 de milioane euro, costurile construcției, un milion, anual, întreținerea

Inaugurat în noiembrie 2020, noul stadionul Steaua are o capacitate de 31.254 locuri și a costat aproape o sută de milioane de euro. Conform lui Adrian Cefalan, Directorul de investiții din cadrul Companiei Naționale de Investiții, întreținerea luxoasei arene poate ajunge, anual, la suma de un milion de euro. 

Ce răspuns au primit cei de la FCSB

În septembrie 2021, după ce reprezentanții clubului FCSB au făcut o cerere pentru a putea juca în Ghencea, Clubul Sportiv al Armatei a publicat un comunicat prin care a răspuns, evaziv, solicitării. 

„Vă comunicăm faptul că , Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii.

Având în vedere prevederile art. 332-333 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, “închirierea bunurilor proprietate publică a statului se aprobă, după caz, prin hotărâre a Guvernului…”. În prezent, la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare și stabilire a modului de închiriere și punere la dispoziție a bunurilor proprietate publică.

Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naționale de fotbal ale României.

Având în vedere programul competițional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 și Cupa României), dar și cel competițional internațional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia și la imposibilitatea folosirii potrivit destinației, de către administrator.

Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului”, comunicatul oficial al CSA Steaua, prezentat de GSP.ro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe

CLASAMENT PLAY-OFF SUPERLIGA
# Echipa M V E Î Gol. Pct.
1FCSB1052312:1149
2CFR 1907 Cluj1061319:1446
3Universitatea Craiova1061318:1444
4Farul Constanta1042419:2036
5Sepsi OSK Sfantu Gheorghe1033417:1734
6Rapid1011813:2232
CLASAMENT PLAY-OUT SUPERLIGA
# Echipa M V E Î Gol. Pct.
1Uta Arad952215:1137
2Oţelul961211:736
3AFC Hermannstadt942313:734
4Universitatea Cluj933312:1033
5Petrolul Ploiesti93248:1429
6Politehnica Iasi93157:827
7Dinamo Bucuresti924310:1225
8FC Botosani942311:1125
9FC Voluntari924311:1024
10U Craiova 194891358:1622