Rodion Cămătaru a jucat în Bănie în perioada 1974-1986, timp în care a marcat peste 100 de goluri în tricoul „leilor”.
Contactat de Playsport.ro, fostul mare atacant stabilit în străinătate a subliniat diferența majoră dintre cei doi antrenori. Totodată, știrea schimbării lui Laurențiu Reghecampf l-a luat prin surprindere pe Cămătaru întrucât acesta se aștepta ca Mirel Rădoi să fie adus la Craiova.
Nu sunt la curent, doar am auzit și eu aceste informații, știu că se vorbea de Mirel Rădoi. Totuși, e o diferență între Laurențiu Reghecampf și Laszlo Balint. Primul a avut performanțe. Domnul Balint ce a reușit? A promovat cu UTA și s-a salvat de la retrogradare cu arădenii. Sincer să fiu, m-a surprins și pe mine această decizie.”
Un jucător foarte apreciat la Heerenveen, unde a evoluat între 1990 și 1993, Rodion Cămătaru este de părere că lui Reghe i-ar mai fi trebuit un sezon înainte de a fi judecat pentru performanțele sale.
Eu sunt de părere că ar fi trebuit să mai fie lăsat un sezon la Craiova. El a venit pe parcurs, nu de la început. Mai trebuie și câțiva jucători pentru a ataca obiectivele pe care și le propun. Bineînțeles, mai ușor schimbi antrenorul decât mai mulți jucători.”
Laurențiu Reghecampf se afla pe banca oltenilor din 26 iulie 2021. Craiova a disputat 45 de meciuri sub ghidarea lui Reghe, timp în care a câștigat 26 dintre ele, a făcut în 7 și a pierdut de 12 ori. Pe plan intern, antrenorul a câștigat două titluri, o supercupă și o Cupă a Ligii cu FCSB.
Universitatea Craiova este una dintre cele 3 mari echipe din România în ultimele sezoane. Ba chiar pentru o stagiune, în perioada pandemică, oltenii au jucat cu titlul pe masă contra celor de la CFR Cluj. Totuși, ardelenii s-au impus la momentul respectiv.
Cămătaru consideră că Universitatea Craiova are echipă puternică cu care poate ataca obiectivele propuse, însă problema majoră o reprezintă gestionarea finalurilor de sezon.
(N.r. – Se poate lupta la titlu Craiova cu lotul actual?) Problema e că de vreo 7 ani am tot jucat fotbal și am pierdut pe final obiectivele. Am jucat o finală cu CFR Cluj pentru a fi campioni, dar am pierdut. Finalurile de sezon le-am tot ratat. Craiova a fost întotdeauna acolo sus, doar că a ratat obiectivele, în fiecare an, pe final. Poate să vină domnul Balint, plus jucătorii pe care îi mai aduce și vedem. Premise sunt, pentru că au jucători buni la echipă.”
Calificată în preliminariile UEFA Conference League prin intermediul barajului câștigat în fața celor de la FC Botoșani, oltenii vor porni devreme în aventura europeană.
Sper să nu clacăm cum am făcut-o cu albanezii de la Laci. Eu zic că o să trecem de 2 tururi preliminare. Au șanse să ajungă în grupele Conference League, acum să vedem ce se întâmplă.”
CSU Craiova a câștigat două Cupe ale României (2017-2018 și 2020-2021) și o Supercupă a României (2021) în ultimii ani. În sezonul 2019-2020, situația pandemică a adus față-n față pe Universitatea Craiova și CFR Cluj într-un meci de totul sau nimic, cu titlul pe masă. Atunci, ardelenii s-au impus cu 2-0 și au cucerit campionatul chiar în Bănie.
„Studenții din Bănie” au evoluat constant și în preliminariile competițiilor europene, dar s-au oprit, cel mai departe, în turul 3 al UEFA Europea League.
Începând cu sezonul 2018-2019, Universitatea Craiova a fost nelipsită din tururile preliminare ale competițiilor europene, fie Europa League sau Conference League. Oltenii au ajuns cel mai departe în turul 3 al Ligii Europa, în două ocazii, însă de fiecare dată au cedat.
Parcursul european al Universității Craiova în ultimii ani:
Sezonul 2018-2019:
RB Leipzig 4-2 Universitatea Craiova, turul 3 UEFA Europea League;
Sezonul 2019-2020:
Sabail 4-6 Universitatea Craiova, turul 1 UEFA Europa League;
Honved 0-0 (1-3 d.p.) Universitatea Craiova, turul 2 UEFA Europa League;
Universitatea Craiova 1-3 AEK Atena, turul 3 UEFA Europea League;
Sezonul 2020-2021:
Lokomotiv Tbilisi 2-1 Universitatea Craiova, turul 1 UEFA Europa League;
Sezonul 2021-2022:
KF Laci 1-0 Universitatea Craiova, turul 2 UEFA Conference League.