EXCLUSIV. Primul președinte al DDB este convins: „Fără acest program, Dinamo nu mai exista”. Care este soluția pentru ca echipa să iasă din criza continuă. VIDEO
Cristi Hîldan, fratele „Unicului Căpitan” Cătălin Hîldan, a fost primul om înscris în programul DDB, în primăvara anului 2018, și de asemenea, primul președinte al acestuia. El a fost invitatul primei ediții a emisiunii „Dinamo 7/9”, realizată de Cătălin Mureșanu pe PlaySport.ro.
Cristi Hîldan, primul președinte DDB, a vorbit deschis despre ce reprezintă acest program pentru Dinamo
Printre altele, Cristi Hîldan a vorbit, în mod evident, și despre implicarea sa în programul DDB. El și-a manifestat convigerea legată de faptul că fără acest program socios echipa din Ștefan cel Mare nu ar fi supraviețuit și ar fi intrat în faliment. De asemenea, el a explicat că decizia de a intra pentru a doua oară insolvență a fost cea mai bună care se putea lua la acel moment.
Nu în ultimul rând, fostul jucător de rugby de la Dinamo, care în prezent este antrenor la această echipă, a explicat de ce a ales să renunțe la funcția de președinte. Și a vorbit despre ce ar trebui să se întâmple în clubul alb-roșu în următoarea perioadă, pentru a se depăși momentul de criză și pentru ca echipa să revină în prima ligă într-un timp cât mai scurt.
„Tragedii sunt cele pe care le-am menționat (n.r. decesul lui Cătălin Hîldan sau al lui Marin Hîldan, tatăl său). Se întâmplă în viața fiecărei echipe să mai ai și astfel de probleme (n.r. despre retrogradare). Sigur că nu e plăcut pentru dinamoviști, nici nu ne imaginam așa ceva. Dar cred că trebuie să ne ducem crucea așa cum e.
Cauzele sunt mult mai multe. S-a creat acest program socios care a fost o centură de siguranță pentru echipă. Echipa nu exista astăzi fără acest proiect. Lângă suporteri ar trebui să vină cineva potent, firme, și lucrurile ar fi mult mai simple. Suporterii au trebuit să învețe din mers. Dinamo este un colos care consumă zeci de mii de euro pe lună. În fiecare lună trebuie găsite n soluții.
De ce nu a mai continuat
Eu de altfel am și anunțat cu ceva timp în urmă că nu voi mai continua. Așa am crezut. Dinamo avea undeva la peste 15.000 de socios și programul mergea foarte bine. Am simțit că pot merge până la nivelul acela. Mai departe trebuiau implicați alt fel de oameni care să ducă acest program la alt nivel, să genereze emulație mai mare, să atragă sponsori. Până acolo am putut să ajut. Mai departe…
Da, eram consultat și era normal să merg în Consiliul de Administrație și să reprezint punctul de vedere al suporterilor. Nu aș vrea să intru în subiectul ăsta, cele 10 procente (n.r. anterior spusese că, dacă ar fi să o ia de la capăt cu programul DDB, 90% ar face lucrurile la fel) sunt strict legate de familia mea, nu de proiectul socios. Punctul meu de vedere a fost de multe ori împărtășit și de, Dumnezeu să îl ierte, nea Bigi (n.r. Constantin Eftimescu).
De ce a scăzut numărul suporterilor cotizanți în ultimele luni
Eu cred că suporterul dinamovist este foarte sensibil când vine vorba de rezultate. Totul a plecat de aici. Acum doi ani, când am reușit să ne salvăm și a fost totul doar pe umerii DDB-ului, s-a reușit a se atrage și mai mulți socios. Anul asta nu au mai stat lucrurile la fel, nu am de unde să știu de ce. Odată cu intrarea în insolvență, nu am mai avut acces la nimic.
Să știi că soluția a fost clar insolvența. La ultimul Consiliu de Administrație la care am luat parte, pur și simplu s-a primit un telefon și efectiv erau probleme de a aduce echipa înapoi din Turcia (n.r. după un meci amical jucat cu Galatasaray), probleme la cazare, probleme financiare mari. Era singura soluție ca Dinamo să trăiască. Mai departe… De când a început insolvența nu am mai fost consultat.
(despre plecările din DDB ale lui Tararache, Daniel Sendre, Anghel) Nu fug, nu am de ce să fug. Nu pot să intru în detalii pentru că nu le cunosc. Într-adevăr a existat o ruptură, dar nu am de unde să știu de ce, care au fost culisele. Eu, ca și președinte DDB, am fost mai mult un președinte de onoare”, a spus Cristi Hîldan la „Dinamo 7/9”.