Aflată pe ultimul loc în L2, cu 12 puncte în 16 etape, Unirea Constanța navighează în liga secundă din vara lui 2021, cînd a preluat locul de la Farul, care a fuzionat cu Viitorul lui Hagi și s-a instalat în L1. Echipa a fost preluată de Nuredin Beinur și de nepotul acestuia, Nuredin Altay, care au ținut echipa într-un parteneriat cu Academia FCSB prin Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali. Iar la trupa din L2 au ajuns mai mulți jucători de la tineretul vicecampioanei.
La DigiSport, latifundiarul din Pipera a anunțat recent că renunță la proiectul cu Unirea și retrage fotbaliștii de acolo. De altfel, Chirițoiu, internațional de juniori, a ales între timp oferta Oțelului, iar Chiajna l-a recrutat pe Adrian Niță.
”L-am pus pe MM și i-am spus: `Vezi care au valoare și care nu`. Am luat 5 dintre ei, i-am dat pe la nu știu ce echipe și aia va fi desființată. M-a costat vreo 4-500 de mii. Am cumpărat creanțele. Le dau drumul celorlalți jucători. Acum o să ia cineva echipa și cel care o ia, o ia cu tot cu jucători. Îmi dă mie 125.000, cuiva 75.000, 200.000 în total. Eu pierd 375.000 de euro. E cineva care aduce jucători din străinătate, vrea să intre în Liga 1 și să-i vândă mai departe. Am zis că pe mine nu mă mai interesează, nu vreau să mai cheltui bani”, a punctat Becali la postul TV.
Investitorul misterios încă nu se cunoaște, ProSport a notat că președintele defunctei Astra Giurgiu, Marian Costea, e intermediarul către potențialii noi finanțatori. Dar omul care ar urma să încaseze 75.000 de euro din tranzacție e Nuredin Beinur, nume pe care Becali a evitat să-l rostească în intervenția sa televizată.
”Foarte bine că vrea să-și recupereze banii. Atunci și eu vreau să mi-i recuperez, deși, pentru mine, 75.000 de euro sunt pentru artificii. De fapt, nici nu-mi dau seama dacă acolo sunt banii lui sau ai lui Vasi. Eu cu Vasi am vorbit, nu cu Gigi. Știam că el nici nu se mai ocupă de fotbal, ci de biserici, de credință. Nu eu l-am rugat să aducă jucători și, oricum, nicio tranzacție cu echipa nu se poate face fără acceptul meu și al nepotului”, spune Beinur.
El s-a arătat deranjat că Becali a evitat să-i pronunțe numele: ”Până de curând îmi zicea Beni, acum mă numește ‘cuiva’, de parcă îi e rușine să-și asocieze numele cu mine. Nu știu cine a avut trecut mai tulbure. Eu cu 11 luni de pușcărie sau el cu 4 ani? De-acum, și eu îl voi numi doar ‘acel cineva’. A uitat cât l-am ajutat în diferite momente”.
În 2010-2011, Beinur a ajuns în arest într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de șantaj, instigare la șantaj, complicitate la evaziune fiscală, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Dintre toate, doar ultima a rămas în picioare, primind o condamnare definitivă de un an cu suspendare. La rândul său, în perioada 2013-2015, Becali a executat un an și 10 luni de închisoare dintr-o pedeapsă de 3 ani și 6 luni în urma contopirii sentințelor definitive din trei dosare: câte 3 ani în cazurile „Schimb de terenuri cu MapN”, „Valiza” și sechestrarea hoților care i-au furat mașina.
Beinur continuă: ”Nu știu cât stă ‘acel cineva’ în banii de la Unirea, care au însemnat, de fapt, contractele achitate propriilor jucători, împrumutați. E ca și cum plătești salariul unei vânzătoare la un magazin și-apoi îi ceri sumele înapoi că n-a vândut câte tricouri voiai tu. Mă întreb dacă apuca să cedeze în străinătate pe un milion de euro vreunul dintre fotbaliștii de la Unirea, avea moralitatea să direcționeze o parte din bani și către clubul unde au crescut în ultimii doi ani? Am mari dubii! Să fim serioși!”.
El susține că, în ciuda retragerii jucătorilor de la Academia FCSB, ”Unirea va merge mai departe, nu se desființează. Dacă vor apărea investitori dornici să preia proiectul, va fi foarte bine. Dacă nu, vom găsi soluții. Visul e ca această echipă să se întoarcă la Mangalia, să reprezinte orașul, mai ales că acolo există și proiectul noului stadion”. În L2, Unirea Constanța a disputat jocurile de pe teren propriu la Techirghiol și la Clinceni.