FCSB continuă pașii greșiți în campionat. Elevii lui Nicolae Dică au pierdut, în deplasare, cu Farul Constanța. Băieții lui Hagi s-au impus cu 3-1.
Totuși, în minutul 35, Florinel Coman a ieșit în evidență. Din nefericire, în sens negativ. Căpitanul celor de la FCSB a avut un dialog încins cu „centralul” Cătălin Popa, cel care l-a și avertizat cu cartonaș galben. V-o luați în cap!” se citește pe buzele brăileanului.
Pentru Playsport.ro, Adrian Porumboiu a vorbit despre incidentul dintre cei doi. În opinia fostului arbitru, în cazul în care Florinel Coman a înjurat arbitrul, totul ține de educația primită.
Ține de cei șapte ani de acasă. Carențe mari de educație. Dacă s-a întâmplat, repet, dacă, nu contează că e căpitan sau nu, dar nu are voie să înjure. Dacă l-a auzit și nu l-a eliminat, e vina arbitrului. Dacă, însă, nu l-a auzit, a scăpat. Totuși, n-are voie să înjure.”
Deși arbitrul a ezitat să îi arate căpitanului FCSB cartonașul roșu, pe camerele video se vede că fotbalistul a plecat nervos și a aruncat cuvinte grele.
Fostul patron de la FC Vaslui a dat de pământ cu jucătorul lui Gigi Becali.
Dacă n-a scris nimeni în raport, arbitrul sau observatorul, nu știu dacă va interveni Comisia de Disciplină. Totuși, comisia ar putea interveni. Mare jucător să înjure Coman. Oricât de mare ai fi, n-ai voie să înjuri arbitrul. Și, deocamdată, Coman e jucător de fotbal, nu fotbalist. N-avea niciun motiv să-l înjure. Popa este unul dintre arbitrii care nu prea greșește. A arbitrat bine meciul, dar indiferent cum e arbitrul, bun sau slab, nu ai voie!”
Pe final, Adrian Porumboiu a subliniat că și viceversa este valabil. Astfel, cazul Istvan Kovacs vs. Benga, în care „centralul” din Carei i-ar fi zis „Marș” fotbalistului UTA-ei trebuie să dispară.
Dacă tu, ca arbitru, accepți să te înjure un jucător, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te duci la margine, lași fluierul, echipamentul și-ți vezi de treaba ta. Cum să te înjure? Arbitrul e suveran. E ca și cum te duci în sala de judecată și înjuri judecătorul. Ok, nici în sens invers nu e în regulă. Și aici vorbesc de acel „Marș” pe care l-ar fi spus Istvan Kovacs la un moment dat.
Totuși, se pare că episodul cu Benga nu a fost singurul pentru primul arbitru român delegat la o Cupă Mondială din 1986 până în prezent.