Conform „Tabelului definitiv al creanțelor”, după judecarea contestațiilor formulate împotriva „Tabelului preliminar al creanțelor”, SC Dinamo 1948 SA înregistrează o datorie acceptată de 26.793.329 lei, aproximativ 5,3 milioane de euro.
Dinamoviștii așteaptă, luni, 15 noiembrie, termenul de la Tribunalul București Secția VII-a Civilă, unde și când vor afla dacă „Planul de reorganizare” propus de administaratorul judiciar RTZ & Partners SPRL pentru debitoarea SC Dinamo 1948 SA este validat de către judecătorul sindic.
Un punct foarte important atât pentru procesul de reorganizare economică al societății, cât și pentru latura sportivă. Așa cum PlaySport.ro a dezvăluit, „câinii” riscă depunctarea în cazul în care nu au validat de Instanță „Planul de reorganizare” până la sfârșitul lunii noiembrie.
Pentru a evita acest dezastru, în condițiile în care echipa condusă de Mircea a strâns 8 puncte în turul campionatului și se află pe penultimul loc în clasament, administratorul judiciar a făcut eforturi pentru a realiza cât mai repede „Planul de reorganizare”, a făcut cereri de urgentare pentru judecarea contestațiilor privind „Tabelul preliminar al creanțelor” și a reușit, pe 8 noiembrie, să treacă „planul” prin Adunarea Generală a Creditorilor pentru a fi aprobat de toți creditorii din cele patru categorii de creanțe: Creanțele beneficiare ale unei cauze de preferință, creanțele salariale, creanțele bugetare, creanțele chirografare.
Astfel, creditorii care dețin creanțe însumând 90.42% din totalul valoric înscris în „Tabelul Definitiv al Creditorilor” au aprobat „Planul de reorganizare”. În cele patru categorii enumerate mai sus au existat mulți care nu și-au exprimat votul, după cum urmează: 36,19 % la categoria „creanțe salariale”, 13,17 % la „creanțe bugetare”, respectiv 13,86 % la creanțe chirografare” s-au abținut. (VEZI FACSIMIL).
Interesant este că dintre toți cei 139 de creditori cu drept de vot, unii fiind sub condiție suspensivă, vezi cazul Poli Timișoara, unul singur a votat împotriva „Planul de reorganizare”. Este vorba de fotbalistul Adam Nemec, actualmente la FC Voluntari, fost jucător al „câinilor” în două perioade 2016-2018 și 2020 -2021. (VEZI FACSIMIL).
Trecut la categoria „creditori chirografari”, cu cele mai mici șanse pentru a-și recupera datoria, cu o cotă de 2,5 % din valoarea creanței din această grupă, vârful slovac are o creanță solicitată și acceptată, conform „Tabelul definitiv al Creditorilor”, de 435. 951 lei. (VEZI FACSIMIL).
Iar legat de „Tabelul definitiv al Creditorilor” se leagă cel mai important element din reorganizarea economică prin care trece SC Dinamo 1948 SA, dar și speranțele „însănătoșirii” societății printr-o miraculoasă infuzie de capital. În acest moment, după judecarea contestațiilor, eventualii investitori interesați de clubul Dinamo știu exact și oficial care este datoria ce trebuie achitată de SC Dinamo 1948 SA.
Astfel, creanța solicitată de creditori are o valoare de 39.574.892 ,49 lei, iar creanța acceptată este de 32.886.492,39 lei, dintre care, în condiție suspensivă, 6.093.163,02 lei. Dacă eliminăm creanțele sub condiție suspensivă (din care , 5,4 milioane lei fac parte din procesul cu Poli Timișoara, societate aflată în faliment, pentru clauza din vânzarea lui Rotariu la FC Brugge, proces câștigat pe fond de Dinamo și aflat, în prezent, după apelul făcut de lichidatorul bănățenilor la Curtea de Apel), Dinamo înregistrează o datorie de 26.793.329 lei, aproximativ 5,3 milioane de euro. (VEZI FACSIMIL).
În „Planul de reorganizare” care a fost prezentat judecătorului sindic și toată suflarea dinamovistă speră să fie validat la 15 noiembrie, administratorul judiciar a organizat achitarea acestei datorii, foarte posibil plățile urmând să se facă trimestrial, dar și ordinea în care categoriile urmează să fie achitate. Conform lui Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ & Partners SPRL, „Planul de reorganizare” propus de colegii săi se întinde până în noiembrie 2024.
La începutul acestei luni, Gsp.ro a publicat detalii din „Planul de reorganizare” propus Instanței de către RTZ, iar din dezvăluirile jurnaliștilor reiese că debitoarea o să achite sumele restante în procent de 100%, dar fără să plătească nimic în primul an.
Conform sursei citate, fotbaliștii care s-au înscris la masa credală, mulți dintre ei fiind repartizați la categoria „chirografari”, ar urma să intre în posesia creanțelor abia din anul 3. În plus, administratorul judiciar susține aprobarea „Planului de reorganizare” sub scutul veniturilor asimilate în următorii trei ani, fonduri care, după estimările RTZ, vor fi cu 60% mai mari față de precedenții ani.