Transferat la insistențele lui Reghecampf de la Chiajna la Steaua în 2012, Adi Popa le-a intrat rapid la inimă suporterilor roș-albaștri.
Și lor, dar și patronului Becali, care obișnuia să-l laude aproape permanent. În ciuda simpatiei de care se bucura, Popa avea unul dintre cele mai mici salarii din echipă. Câștiga jumătate din cât reprezenta „standardul” pentru actuala FCSB. Popa nu lua decât 5 000 de euro pe lună, deși ajunsese să se lupte cu adversari plătiți de câteva zeci de ori mai bine. În sezonul 2012-2013, Steaua s-a calificat în optimile de finală ale Europa League, după o revenire fantastică în fața lui Ajax. A dat apoi peste Chelsea, care a scos-o în dublă manșă, cu toate că englezii au pierdut pe Arena Națională.
Popa a avut noroc cu primele. Becali le-a plătit bonusuri de câteva zeci de mii de euro fotbaliștilor pentru a recompensa performanțele pe care le-au reușit.
„Nu e niciun secret. Aveam 5 000 de euro salariu în primul an de contract, când jucam cu Ajax, cu Chelsea. Ăsta a fost salariul meu. Toate primele s-au achitat, tot ce s-a promis, nu pot să spun că n-a fost așa”, a spus Popa la podcastul Anamariei Prodan.
Popa a rămas până în 2017 la Steaua, apoi a plecat la Reading. A mai trecut fără succes pe la Al Taawoun și Ludogoreț, înainte să revină în tricoul roș-albaștrilor, rebranduiți în FCSB în urma luptei în instanță cu Armata Română.
Cea de-a doua perioadă la echipa lui Becali n-a mai fost cu la fel de mult succes. Popa a plecat după doar un sezon. A mai trecut pe la Voluntari și Clinceni, pentru a ajunge în cele din urmă la CSA Steaua, în B. A făcut o pauză de câteva luni la Cliajna, iar din această lună s-a întors la echipa Armatei. Popa a mutat „armele” în Ghencea și i-a atribuit echipei CSA identitatea istorică a Stelei, spre nemulțumirea fanilor care au rămas alături de FCSB și a conducerii clubului pentru care a evoluat în două rânduri.