Printre jurații noului sezon al emisiunii ”Chefi la Cuțite” se numără Richard Abou Zaki. Ediția din acest an a show-ului va debuta pe 18 martie, la Antena 1. De curând, juratul emisiunii culinare a vorbit despre cel mai emoționant moment din cariera sa.
Pregătirea în arta culinară și-a definitivat-o în Italia, țara în care a plecat pe când avea doar cinci ani. Ei bine, deși deține mai multe restaurante în Peninsulă, celebrul chef și-a început cariera în capitala Marii Britanii.
Puțini sunt cei care știu că Richard Abou Zaki a lucrat pentru o perioadă ca chef de partie într-un restaurant celebru din Londra. Mai precis, este vorba despre Le Gavroche, primul restaurant cu trei stele Michelin din Marea Britanie.
Ulterior, tot în Londra, juratul de la ”Chefi la Cuțite” a avut parte de cel mai emoționant moment din cariera lui. Mai exact, îndrăgitul bucătar a avut ocazia să gătească pentru regretata Regina Elisabeta a II-a, fiind selectat după ce a participat la o preselecție.
”Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru Regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții”, a povestit bucătarul.
Richard Abou Zaki a recunoscut că aceasta a fost unu dintre cele mai mari împliniri ale sale. Acela a fost momentul în care a simțit cu adevărat că este un expert în bucătărie. Momentul a fost unul extrem de emoționant pentru el, iar juratul de la ”Chefi la Cuțite” a mărturisit că și-l va aminti toată viața.
”A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru Regină.
Și culmea este că, deși se știe că, în general, un monarh, are o echipă de bucătari la palat, Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că Regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a adăugat Richard Abou Zaki.