Laurențiu Reghecampf, cunoscut antrenor de fotbal român, se află într-o situație complicată după ce a părăsit echipa Al-Tai. Problemele financiare par să îi umbrească viitorul profesional, așa cum a dezvăluit recent impresara Anamaria Prodan.
Potrivit declarațiilor lui Prodan, Reghecampf trebuie să achite suma de 300.000 de euro către patronul Universității Craiova pentru a-și putea relua activitatea de antrenor în Europa. Până la plata acestei datorii, Reghecampf ar putea întâmpina dificultăți semnificative în a-și găsi un nou angajament în fotbalul european.
Anamaria Prodan a declarat, la PlaySport Live: ”Doamne ferește! S-a întors și a doua oară să plătească datoria veche, doar a făcut batjocură. Niciodată nu l-am lăsat pe Reghecampf să își facă el interviurile. Când l-am lăsat, ați văzut ce interviuri dă, se ceartă cu Rotaru și cu toată lumea. Nu mai vine niciodată la Rotaru, nici în 1000 de ani. I-a întins de două ori mâna când nu îl mai lua nimeni, nicăieri. Dacă nu îl lua el, era la liga a doua. Astăzi, în România, Reghecampf, mai poate merge la o echipă și să trăiască din amintiri. Dar doar câteva luni”.
În timpul celui de-al doilea mandat la Universitatea Craiova, Reghecampf a condus echipa în numai 7 meciuri oficiale, obținând 4 victorii, o remiză și două înfrângeri.
Reghecampf promisese că va achita suma de 200.000 de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În urma neachitării sumei, avocații Universității Craiova au deschis un litigiu la Comisiile FRF.
Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal l-a sancționat pe „Reghe”, interzicându-i să desfășoare orice activitate legată de fotbal până la plata sumei de 200.000 de euro către fostul său club, Universitatea Craiova.
„Creditor – U Craiova 1948 Club Sportiv SA Debitor – Reghecampf Laurenţiu – Executare drepturi financiare – Admite sesizarea. În temeiul art. 85.3.a din RD, sancţionarea debitorului Reghecampf Laurenţiu cu măsura interzicerii desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până la executarea integrală a obligaţiilor stabilite prin Hotărârea nr. 753/CL/24.10.2023, în sumă de 200.000 Euro net şi 455 lei cu titlu de taxă de procedură, dar nu mai mult de 2 ani”, se arăta în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRF.