Dinamoviștii exultă! Încă un pas făcut pentru construirea noului stadion din „Ștefan cel Mare”
Proiectul stadionului nou și ultra modern la care dinamoviștii visează de ani întregi începe să prindă contur. Un nou pas important a fost făcut.
Atât fanii, cât și legendele alb-roșilor așteaptă cu nerăbdare momentul în care arena de peste 25.000 de locuri – dotată la standarde înalte – o va înlocui pe cea inaugurată pe 14 octombrie 1951.
Vești bune pentru dinamoviști. Încă un pas făcut pentru construirea noului stadion
În cursul zilei de 14 februarie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a demarat procedura de dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Urmează introducerea pe agenda săptămânală si adoptarea în ședința Guvernului.
În mod normal, hotărârea privind construirea stadionului ar trebui să fie luată pe 29 februarie. Dintre cele 45 de luni – cât ar trebui să dureze întreaga procedură – 32 ar urma să fie alocate lucrărilor de construcție. Costurile totale se vor ridica la 178 de milioane de euro.
„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat astăzi 14 februarie 2024 deschiderea procedurii de dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Construire Arena Multifuncțională Dinamo”, se arată pe „Noul Stadion Dinamo”, pagina de Facebook menită să-i țină la curent pe suporteri cu stadiul proiectului.
Totul despre noua arenă din „Ștefan cel Mare”
Stadionul va avea 25.059 de locuri în tribune, două parcări înglobate în construcție, un hotel cu 40 de camere duble, spațiu expozițional de 800 de locuri, un amfiteatru pentru 200 de persoane și o cantină cu sală de mese.
De asemenea, vor exista spații de antrenament pentru multe dintre disciplinele sportive ale CS Dinamo precum scrimă, lupte, judo, haltere, box, atletism, handbal, baschet, tenis, caiac/canoe, canotaj (aparate), volei. Nu va lipsi nici centrul de recuperare pentru sportivi. Alte detalii:
- Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
- Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
- Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;
- Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
- Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoţitorii acestora;
- Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
- Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
- Restaurant (pub);
- Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
- Spaţiu expoziţional pentru „Muzeul Dinamo”;
- Spaţii tehnico-administrative;
- Cabinet medical de prim ajutor;
- Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
- Camera VAR;
- Infrastructură modernă de comunicații;
- Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
- Spații depozitare utilaje întreținere teren.