Dinamo, masacru cu puștii anonimi de la Unirea Constanța: 6-0! Cum arată acum clasamentul și calculele pentru play-off
Luni, 27 februarie, Dinamo și Unirea Constanța s-au înfruntat în ultimul meci al etapei cu numărul 17 din Liga a 2-a. Roș-albii au jucat excelent și s-au impus categoric cu scorul de 6-0. În urma acestui succes echipa lui Ovidiu Burcă a urcat pe loc de play-off.
Dinamo, victorie la scor în fața Unirii Constanța. ”Câinii” au urcat pe loc de play-off
Luni după-amiază, Dinamo a primit vizita celor de la Unirea Constanța în cadrul etapei cu numărul 17 din Liga a 2-a. Înaintea partidei de pe arena ”Arcul de Triumf”, Dinamo ocupa locul 10, având 24 de puncte acumulate. Pentru a urca pe locul 6, ultimul ce asigură prezența în play-off, ”câinii” aveau nevoie de un succes la cel puțin trei goluri diferență.
Dinamo a jucat excelent și și-a dominat categoric adversarul. Elevii lui Ovidiu Burcă au marcat la foc automat încă din startul partidei. ”Câinii” s-au impus categoric cu scorul de 6-0 și au urcat pe locul 6 în clasament, la egalitate de puncte cu Gloria Buzău, dar cu golaveraj superior.
Dinamo mai are de jucat încă două partide în sezonul regular. În etapa viitoare ”câinii” vor înfrunta în deplasare echipa CS Comunal Șelimbăr. În ultima etapă Dinamo va primi vizita celor de la Politehnica Timișoara. În cazul în care va câștiga ambele partide, formația roș-albă va prinde fără emoții un loc de play-off. Dacă va termina sezonul regular la egalitate de puncte cu cei de la Gloria Buzău, Dinamo va merge însă în play-off datorită golaverajului superior.
Având interdicție la transferuri, Dinamo nu a făcut nicio mutare în această iarnă. În schimb, nu mai puțin de patru jucători au plecat din Ștefan cel Mare. Ștefan Fara a plecat la CS Dinamo, în Liga a 3-a, Alin Dudea la CSM Reșița, în Liga a 3-a, Bogdan Gavrilă și Vasile Buhăescu la CSM Vaslui, în Liga a 4-a. Marius Tomozei a fost trimis la echipa de juniori a clubului.
Clasamentul Ligii a 2-a:
- Steaua București – 17 mj – 34 de puncte
- Politehnica Iași – 17 mj – 34 de puncte
- Oțelul – 17 mj – 32 de puncte
- Unirea Slobozia – 17 mj – 30 de puncte
- Unirea Dej – 17 mj – 30 de puncte
- Dinamo – 17 mj – 27 de puncte
- Gloria Buzău – 17 mj – 27 de puncte
- FK Miercurea Ciuc – 17 mj – 26 de puncte
Cine sunt noii șefi de la Dinamo
În cursul zilei de vineri o veste importantă a venit din Ștefan cel Mare. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deținea la Dinamo. Cumpărătorii sunt cei din grupul financiar Red&White 2022 Management SRL. Aceștia au plătit nu mai puțin de 500.000 de euro pentru pachetul de 72,27% deținut de Șerdean. Printre numele grele care își anunțaseră intrarea în acționariatul clubului alb-roșu se aflau fondatorii grupului imobiliar The One, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu.
Compania Red&White a fost înființată de Eugen Voicu, care deține 40% din acțiuni și Andrei Nicolescu, cu 60%. Alături de cei doi la Dinamo va veni și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al clubului din Ștefan cel Mare.
Eugen Voicu (64 de ani) nu a mai avut până acum nicio tangență cu fotbalul. Acesta este pasionat de tenis și golf. Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al firmei Certinvest. Aceasta este cea mai mare societate independentă de administrare a investițiilor din România. Principalele domenii în care a activat cu succes până acum sunt cel financiar, imobiliar dar și cel al pensiilor private și asigurărilor. Potrivit Wall-Street, cel mai recent proiect al lui Eugen Voicu este holdingul Meta Estate Trust, companie ce a fost listată la bursă anul trecut.
Andrei Nicolescu (46 de ani) este avocat. El a fost vicepreședinte la Rapid atunci când formația evolua în Liga a 4-a, dar a plecat cu scandal din Giulești în anul 2021. Ulterior a dat clubul în judecată, cerând despăgubiri de 5 milioane de euro. În vara anului trecut Nicolescu a creditat-o pe Dinamo cu 100.000 de euro.
Dorin Iacob este tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo. El este considerat drept unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte Traian Băsescu. El a avut la un moment dat funcția de șef al cabinetului lui Virgil Măgureanu, directorul SRI. Apoi a urmat o carieră politică de succes. A fost vicepreședinte al Partidului Național Român, ulterior făcând pasul în Partidul Democrat, unde a fost investit ca secretar executiv.