Nicolae Badea a dat Dinamo în judecată, cerând plata unei datorii de aproape 90 000 de euro. Suma a rezultat în urma deschiderii insolvenței la Dinamo.
Curtea de Apel a dat pe 6 decembrie sentința definitivă în această speță, menținând soluția Tribunalului București. Dinamo a fost iertată de plata banilor, scrie gsp.
Computerland, compania lui Badea, a solicitat achitarea a 15 facturi emise la solicitarea reprezentanților legali ai lui Dinamo, o parte din sumă, 152 845 de lei rezultând din refacturarea unor servicii de cazare la hotelul Crystal Palace, aflat în proprietatea lui Dumitru Dragomir.
Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a considerat neîntemeiate pretențiile lui Badea. Zăvăleanu a susținut că banii au fost „plătiți” prin servicii de publicitate prestate către Computerland. Suma totală ajunge la aproximativ 90 000 de euro.
„Instanța a reținut că suma de 433.615,67 lei pretinsă de contestatoare nu este datorată de debitoare, nu are caracter curent, cert, lichid și exigibil și nu sunt îndeplinite condițiile art. 75 alin. 3 și art. 102 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, fiind în mod legal respinsă de administratorul judiciar”, a notat Curtea de Apel în motivarea deciziei pe care a luat-o.
Computerland a contestat datele furnizate de Dinamo conform unui act adițional care ar fi prelungit înțelegerea dintre părți cu obiectul „branding și publicitate”. Documentul cu care Computerland susține că n-a fost de acord e semnat de fostul administrator special de la Dinamo, Iuliu Mureșan.
Avocații Computerland spun că firma a vrut să ajute Dinamo ținând cont de „lipsa de disponibilități a debitoarei”, acesta fiind motivul pentru care banii au fost folosiți pentru achitarea facturilor.
„Având în vedere lipsa de disponibilități a debitoarei în acea perioadă, în raport cu necesitatea acesteia de a-și susține activitatea sportivă și competițională, reprezentanții legali ai debitoarei au solicitat societății noastre sprijin financiar pentru plata facturilor emise de mai mulți furnizori de servicii care au prestat servicii de cazare pentru jucătorii de fotbal, amenajare gazon pentru terenurile de Săftica și București, alte lucrări de reparații și întreținere instalații sanitare și electrice.
O parte dintre furnizori au emis facturi direct societății debitoare, situație în care societatea noastră a efectuat plățile către furnizori la solicitarea debitoarei Dinamo 1948 S.A., iar o altă parte dintre furnizori au emis facturile direct societății noastre situație în care am efectuat plățile către aceștia iar apoi am refacturat societății debitoare sumele achitate”, au transmis avocații Computerland pentru sursa citată.