Curg dezvăluirile în legătură cu reținerea lui Daniel Niculae. S-a aflat cine făcea parte din grupul infracțional organizat aflat în vizorul oamenilor legii.
Dosarul vizează introducerea de materiale pirotehnice pe stadion și este instrumentat încă de anul trecut. Nu mai puțin de 28 de mandate de aducere au fost puse în aplicare joi, 14 martie, la orele dimineții, iar în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților s-au descoperit chiar și arme de foc.
Printre cei aduși la audieri se numără și liderul ultrașilor rapidiști, Liviu Ungureanu, cunoscut în lumea fotbalului drept Bocciu. Acesta este acuzat, potrivit gsp.ro, de inițierea, împreună cu alte trei persoane, a unui grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior încă 13, tot din galerie.
Se efectuează cercetări în vederea săvârșirii infracțiunilor de tulburarea liniștii publice, prelucrarea, deținerea, folosirea și transportul de materiale pirotehnice ce ar fi fost folosite la meciurile Rapidului. Gruparea ar fi beneficiat de sprijinul unor angajați ai clubului, dar și al mai multor suporteri din orașe precum Ploiești sau Iași, în vederea introducerii pe stadion a materialelor respective.
Cât despre Daniel Niculae, consecințele pot fi extrem de dure în cazul în care este găsit vinovat. Legea 4/2008 – implementată la propunerea fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir – prevede pedepse cu închisoarea de la doi la cinci ani, precum și interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între unul și trei ani.
„În cazul în care o persoană, cu ocazia desfăşurării unei competiţii sau a unui joc sportiv ori în legătură cu acesta, a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală potrivit art. 31-45, se va lua faţă de aceasta măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sportive de genul celor la care fapta a fost săvârşită”.
(1) Confecţionarea, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1) se dispune faţă de învinuit ori inculpat măsura de siguranţă a interzicerii accesului la. Competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani”.