Sunt 12 ani de când fostul fotbalist, Mihăiță Neșu, s-a accidentat in Olanda și a rămas paralizat, însă el găsește tot timpul motive să zâmbească. La 40 de ani, fostul fundaș lateral este implicat în tot felul de evenimente caritabile, prin care vrea să ajute copii care trec prin aceleași probleme ca și el.
În anul 2011, o accidentare teribilă l-a lăsat imobilizat în scaunul cu rotile. De atunci, fostul fotbalist se luptă în fiecare zi pentru a duce o viață cât mai normală. A reușit cu o ambiție uluitoare să-și regăsească echilibrul și să poată duce o viață cât mai normală. Mai mult, prin asociația ce-i poartă numele, el este implicat în ajutorarea copiilor cu dizabilități. Pe data de 4 mai, pe Arcul de Triumf, se va juca un meci caritabil care va ajuta fundația lui. Nume mari, precum campionul mondial, Robert Pires, campionul euroean Karagounis sau fostul star al Cehiei, Smicer, vor lua parte la eveniment. Bogdan Lobonț, Nicolae Dică sau Lucian Sânmârtean vor fi și ei implicați.
Neșu speră să ajute și alți oameni să treacă peste momentele teribile cu care s-a confruntat și el.
Mă impresionează foarte mult tot sprijinul oamenilor de după accident. Asta e cel mai impresionant lucru din viața mea, după accident, dragostea oamenilor pentru mine. Sunt fericit că, după atâția ani, prognoza medicilor de la început nu s-a adeverit, când ziceau că n-o să pot să respir singur și n-o să pot mișca nimic. Cea mai mare panică a fost în 2014, când am avut o problemă mare de sănătate, am ajuns la Urgență și lumea credea că o să mor, a declarat Neșu, pentru Sport.ro
După ce a rămas paralizat din cauza accidentului groaznic suferit în perioada în care activa la Utrecht, Mihai Neșu a fost nevoit să-și încheie prematur cariera. La ceva timp după ce și-a revenit din acest șoc, Neșu și-a canalizat întreaga energie într-un proiect pentru ajutorarea copiilor și tinerilor cu dizabilități neuromotorii. George Ogăraru este unul dintre oamenii din fotbalul românesc care îl susține pe Mihai Neșu în proiectul său nobil.
Centrul Sfântul Nectarie din Oradea al Fundației Mihai Neșu a fost înființat în iulie 2015 și a oferit, în timp, zeci de mii de ședințe de terapie. Pentru a oferi astfel de servicii și copiilor mai mari de 14 ani, actualul spațiu este însă insuficient. De aici a pornit ideea unui complex ultra-modern, întins pe două hectare, cu un centru de terapie de aproape 1000 de mp, piscină și locuri de cazare.
La centrul orădean sunt liste de așteptare pentru copiii care urmează ”therasuit”. Inventată de doi kinetoterapeuți americani pentru copilul lor cu dizabilități, terapia presupune purtarea unui costum special, care ajută la stabilitatea corpului.