Detaliile momentului despre investiția de 50 de milioane de euro de la CSA Steaua: „Licitația a fost făcută”

29 03. 2024, 12:58
clubul steaua (2)

Fanii CSA Steaua au parte de vești cât se poate de bune. Proiectul ale căror costuri totale se ridică la 50 de milioane de euro a intrat în linie dreaptă, după o lungă perioadă de așteptare.

Un pas important a fost făcut recent. Compania Națională de Investiții a oferit toate detaliile, prin intermediul directorului Adrian Cefalan.

Noi informații despre proiectul de 50 de milioane de euro de la CSA Steaua

Concret, sala polivalentă din apropierea stadionului Ghencea – proiectul care se afla în impas de mai bine de 5 ani – prinde contur, datorită faptului că a avut loc licitația destinată studiului de fezabilitate. În decurs de două luni va fi stabilit și câștigătorul.

Contractul se va semna la jumătatea lui iunie. Asta în cazul în care nu va exista o contestație și va primi aprobare printr-un memorandum de Guvern.

„Informațiile sunt corecte. S-a făcut licitația și pe 4 aprilie sunt ofertele și vom vedea câți proiectanți se vor înscrie să facă acest studiu de fezabilitate. Va dura probabil undeva la două luni procedura de evaluare din punct de vedere tehnic și financiar și se va da un câștigător. Apoi așteptăm timp de șapte zile, timp în care legea spune că se poate face contestație.

În cazul în care nimeni nu face contestație se poate semna contractul, cu mențiunea că trebuie aprobat printr-un memorandum de Guvern. Trebuie dată o ordonanță și pentru semnarea contractelor noi pe partea de sport. Noi îl trimitem către Ministerul Dezvoltării și dânșii de acolo mai departe”, a declarat directorul CNI pentru fanatik.ro.

Câte locuri ar putea avea sala polivalentă din Ghencea

În ceea ce privește capacitatea totală a sălii polivalente, totul depinde de ceea ce va indica studiul de fezabilitate. S-ar putea ajunge până la 7.000 de locuri, iar durata minimă a lucrărilor este de 24 de luni.

„Abia după ce semnăm acest contract pentru studiul de fezabilitate și vom avea un proiectant vom putea să vedem cu exactitate ce capacitate va avea arena și cât va costa. Legea spune că trebuie să avem două scenarii raportate la Certificatul de Urbanism, ISU, DSP, tot.

Studiul de fezabilitate va spune ce se pretează acolo, adică dacă vor fi 5.000, 6.000 sau 7.000 de locuri. În baza lui vom aproba hotărârea de Guvern de indicatori tehnici. Vom vedea cât vor dura lucrările”, a mai spus Adrian Cefalan.