De ce nu știe Rapid să câștige în deplasare? Explicațiile lui Daniel Pancu. Exclusiv
Daniel Pancu a venit cu explicații pentru marea prolemă a Rapidului din acest debut de sezon: de ce nu reușește să câștige și meciurile disputate în deplasare?
Motivul pentru care Rapid nu știe să câștige în deplasare. Daniel Pancu a venit cu explicații
Alb-vișiniii ocupă în momentul de față poziția a treia în clasamentul Superligii, la șapte puncte în urma liderului FCSB, dar Cristiano Bergodi se confruntă cu aceeași problemă pe care a întâmpinat-o și Adrian Mutu în precedenta stagiune. Este vorba despre discrepanța dintre jocurile de „acasă” și cele din deplasare.
După 12 etape, bilanțul arată astfel: patru victorii pe Giulești și două pe teren străin. Vineri, 20 octombrie îi așteaptă o nouă deplasare, la Oradea, pentru duelul cu UTA.
Daniel Pancu a pus această situație pe seama faptului că echipa sa de suflet mai are nevoie de timp pentru a-și recăpăta „ADN-ul” de campioană. O altă explicație a fost agresivitatea sporită a adversarilor de fiecare dată când primesc vizita Rapidului. Selecționerul României U21 a vorbit, totodată, despre Alexandru Stan, tânărul atacant văzut drept înlocuitorul lui Albion Rrahmani, care va lipsi cel puțin trei luni de pe teren din cauza accidentării suferite.
„În sezonul 1998-1999, când am ieșit campioni, am avut o singură înfrângere, cu nea Mircea pe bancă. Era într-adevăr o echipă fantastică. Dacă nu trebuiau să renunțe la noi din motive financiare – pentru că am plecat cinci sau șase jucători în vara aceea, după ce am luat campionatul – , eram foarte, foarte greu de bătut. Aia a fost singura echipă care a avut o singură înfrângere.
Acum, nu neapărat că echipa joacă altfel, că astea vin din ADN. Te uiți la FCSB, joacă la fel și acasă, și în deplasare, obțin lucrurile mai ușor decât Rapidul, așa a fost în toată istoria. Poți să spui și de CFR același lucru, au plecat unii, au venit alții și joacă la fel. Lucrurile astea vin din ADN și se creează în timp, nu poți să le faci în doi, trei ani. Nu doar că ei joacă altfel pe alt teren, adversarii joacă cu totul altfel împotriva Rapidului. E o mobilizare generală, am simțit-o sigur cât am jucat. Rapid are simpatie la nivelul suporterilor, dar pe teren… Formele astea de respect, adică să jucăm mai prietenește, nu există.
Pe Alexandru Stan îl știu foarte puțin. Mi se pare un jucător foarte puternic la anii lui, dar a avut prea puține minute ca să-mi fac o imagine. Rapid e cel mai greu club din România în care să promovezi tineri, la presiunea de acolo. E presiune mare pe rezultat, nu au răbdare, m-am lovit de lucrurile astea când am fost antrenor, în Liga a 2-a. În momentele grele, când publicul începea să fie nemulțumit dacă nu dădeam gol în prima repriză sau până prin minutul 60, jucătorii tineri cedau la presiune”, a declarat Daniel Pancu la PlaySport Live.