Războiul dintre Rapid și Andrei Păunescu e departe de a se fi încheiat. Clubul a fost acționat în instanță, iar Daniel Niculae a venit cu o replică pe măsură.
Fiul regretatului poet Adrian Păunescu reclamă faptul că versuri din imnul pe care tatăl său l-a compus cu decenii în urmă au fost folosite pentru comercializarea unor produse precum băuturi alcoolice, pariuri sportive, obiecte vestimentare sau timbre, fără acordul moștenitorilor.
Președintele Rapidului s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa lui Andrei Păunescu, afirmând răspicat că principiile celui din urmă se rezumă doar la aspectele financiare. Cu atât mai mult cu cât cele două părți erau, până mai ieri, în relații bune.
Drept dovadă, fiul lui Adrian Păunescu a participat la evenimentul de inaugurare a stadionului Giulești, interpretând imnul echipei, în absența celui care îi aparține muzica, Victor Socaciu (n.r. Adrian Păunescu a scris versurile). Acesta s-a stins din viață în decembrie 2021.
„Când dai în judecată pe cineva, se trimite o notificare înainte. Nu cred că a fost nimeni notificat din acea listă de societăți care au fost date în judecată. Când vorbim de principii, poate principiile unora valorează câteva sute de mii și milioane. Poate era norma să fie întrebat, habar n-am, dar alta e când vorbim de principii de sute de mii și milioane. L-am contactat și când a fost inaugurat stadionul, eram în relații bune, dar principiile oamenilor se mai schimbă”, a declarat Daniel Niculae la Digi Sport.
După ce Rapid și multe alte societăți au fost acționate în instanță pentru folosirea imnului fără acordul familiei, în spațiul public s-a vehiculat că Andrei Păunescu a solicitat despăgubiri în valoare totală de 4 milioane de euro. Fiul regretatului poet a vorbit din nou despre demersul său, dar a evitat să se pronunțe în privința sumei, motivând că toate detaliile sunt cunoscute doar de avocați.
„Aici s-a creat o mare confuzie și circulă o mare diversiune. Imnul Rapidului poate fi cântat de oricine fără condiții cum s-a cântat de zeci de ani, fără nicio regulă, fără nicio restricție. Când versurile tatălui meu sunt folosite pentru băuturi alcoolice, pariuri sportive, mărgele, obiecte vestimentare, ceasuri și se vând astea, atunci apare discuția.
Imnul poate fi cântat liber, fără nicio condiție, dar dacă imnul e vândut, lucrurile nu pot sta așa. Tata nu a scris o poezie și nu a publicat-o în cărți ca să fie etichetă la alcool și la pariuri sportive. (n.r. ai cerut 1 milion de euro?) Nu știu toate detaliile, nu depun eu acțiuni. Am avocați care se ocupă de asta. Eu știu că problema e așa: nu se poate face comerț cu opera literară a unui autor, fără să fie întrebat și fără să se stabilească niște condiții. Cultural și sportiv imnul e liber, poate fi cântat de oricine, dar nu să fie vândut”, a spus Andrei Păunescu, potrivit fanatik.ro.