Conducerea CSA Steaua pregăteşte în această vară o schimbare majoră care să ajute echipa roş-albastră să obţină dreptul de promovare, astfel încât să poată face pasul cel mare spre Superligă.
Astfel, şefii din Ghencea au început negocierile cu firme din România. Dar şi cu fonduri de investitţii din străinătate astfel încât Steaua să devină club de drept privat.
Timpul tot mai scurt până la debutul sezonului viitor şi totodată până la momentul în care trebuie să depună actele necesare cu schimbare formei de organizare îi determină pe responsabilii din MApN să urgenteze căutarea unor oameni potenţi financiar. Astfel încât actuala criză să ia sfârşit, iar echipa să poată să se bată pentru un obiectiv cu adevărat important.
Având în vedere că posibilitatea modificării Legii Sportului este din ce în ce mai mică, unica variantă găsită de instituţia care sprijină formaţia lui Daniel Opriţa este constituirea unui ONG. Această variantă a început să fie luată în calcul deja de cei care se ocupă de destinele clubului reapărut în fotbalul românesc în 2017.
Surse apropiate de gruparea roş-albastră au dezvăluit pentru Gsp felul în care s-ar face „marea trecere”.
„Există discuții avansate cu 4-5 potențiali asociați, firme din România, dar și două fonduri de investiții din Polonia și din Germania. Clubul Sportiv va face parte dintre asociați, posibil și suporterii, prin AS47. Dar CSA Steaua nu ar da bani, ci ar aduce în asociere brandul, culorile și palmaresul, adică 3,7 milioane de euro anual.
Asta pentru că în procesul de recuperare a prejudiciului pe care clubul îl are cu Gigi Becali, s-a cerut un prejudiciu de 37 de milioane de euro pe 10 ani. Iar suma care ar urma să fie adunată de asociați a fost stabilită la minim două milioane de euro pentru Liga 2. În cazul promovării, aceasta ar crește la cel puțin 5 milioane euro”, sunt cele mai noi informaţii despre viitorul Stelei.
Firma Rovicom Oil, care oferă suport financiar pentru divizionara a treia Metalul Buzău, şi-a manifestat clar intenţia de a se asocia cu MApN. O altă astfel de ofertă a venit şi din partea International Alexander Holding. Deja sponsor al Academiei CSA Steaua din urmă cu 2 ani.
Data limită până când ar trebui ca actele să fie întocmite astfel încât Steaua să primească dreptul de a promova este 1 august. Aceasta este stabilită de aşa natură încât să fie înaintea startului campionatului Ligii 2. Programat în primul weekend al lunii august.
Dacă lucrurile vor decurge conform plamnului, CSA Steaua va deveni chiriaşă în Ghencea. Urmând să plătească o taxă lunară pentru utilizarea bijuteriei de 30.000 de locuri. Doar că aceasta va fi cu siguranţă una modică. Aşa cum se întâmplă şi în cazul Rapidului care evoluează pe arena din Grant.