Cum să dezaburești rapid geamurile la mașină. Trucul care te ajută la nevoie: E foarte simplu

03 12. 2023, 12:43
Cum să dezaburești rapid geamurile la mașină. Trucul care te ajută la nevoie E foarte simplu

În fiecare an conducătorii auto întâmpină probleme când pe carosabil se formează gheaţă sau polei. La fel se întâmplă și când trebuie să își dezaburească geamurile la mașină pentru a putea porni la drum liniștiți.

Soluții pentru dezaburirea geamurilor

Pe timpul iernii, șoferii se lovesc de numeroase probleme din cauza temperaturilor scăzute. Ei trebuie să depună mari eforturi să își dezghețe parbrizul, dar coșmarul nu se termină aici. În momentul în care urcă la volan, au parte de alte surprize. Cea mai întâlnită problemă este reprezentată de geamurile aburite. Specialiștii ne recomandă să folosim o pereche de șosete vechi, pe care nu le mai folosim sau nisip pentru pisici. Acesta din urmă se găsește în orice supermarket și are un preț accesibil.

Se poate ca geamurile să se aburească și pentru că sistemul de ventilare este plin de mizerie. Una dintre metodele prin care putem să dezaburim parbrizul este să deschidem toate geamurile, pentru a lăsa aerul mai uscat şi rece de afară să egalizeze lucrurile. Însă nu toți șoferii sunt de acord cu acest lucru. Tocmai de aceea, specialiștii ne recomandă să punem o cantitate mică de nisip pentru pisici în șosete și să le lăsăm pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din mașină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul nu va întârzia să apară, conform promotor.ro.

Alte trucuri pentru a păstra geamurile dezaburite și dezghețate

  1. Curăță frunzele moarte și noroiul strâns sub capotă sau la baza ei, peste gurile de aerisire. Folosește un spray de curățare și pentru sistemul de ventilare/climatizare, pentru a-l igieniza. Dacă ai filtru de polen, e bine să îl înlocuiești cu regularitate. Un sistem de ventilare curat este esențial pentru dezaburirea rapidă a geamurilor.
  2. Pornește la drum cu zece minute mai devreme. Câteva minute sunt suficiente pentru a asigura o vizibilitate foarte bună. După pornirea motorului trebuie să fie acționate butoanele de încălzire a lunetei și oglinzilor retrovizoare, precum și comutarea sistemului de ventilație pe dezaburire. Nu exagera cu încălzirea mașinii, motorul se va încălzi mai bine în mers, dacă îl lăsați să meargă la ralanti, potrivit sursei citate.
  3. Folosiți sistemul de aer condiționat. Acesta dezaburește mult mai rapid geamurile decât simpla ventilare a mașinii.
  4. Curăță geamurile pe interior cu o soluție specială. Praful acumulat sau reziduurile de la fumul de țigară duc la aburirea lor rapidă. Spală geamurile pe dinăuntru cu mare atenție.

Reamintim că în această perioadă șoferii români sunt obligați de lege să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă și cu lanțuri de zăpadă. În caz contrar, riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei. În plus, ei pot rămâne și fără certificatul de înmatriculare al vehiculului.