Clubul Sportiv al Armatei Steaua a fost somat în urmă cu circa 4 luni de către instanțele de judecată din România să pună la dispoziție actele constitutive ale secției de fotbal. Pentru a se vedea clar care este adevărata continuatoare a echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. La momentul respectiv, cererea, care a fost acceptată ulterior, a fost făcută de către Asociația „Salvați Steaua”. Aceasta susține că FCSB este de fapt „adevărata” Steaua și care reprezintă interesele clubului patronat de Gigi Becali în acest proces.
Această asociație este condusă de avocatul Virgil Boglea și se luptă de ceva timp cu CSA Steaua în instanțe în disputa pe marca și palmaresul echipei din Ghencea. În cele din urmă, după mai multe „bătălii”, această asociație a reușit să își câștige dreptul de a primi actele constitutive ale clubului roș-albastru.
Instanța a decis acestul lucru cu mai bine de un an în urmă. Dar cei de la CSA au tot tergiversat punerea în aplicare a hotărârii. Așa că cei de la Asociația „Salvați Steaua” au formulat de curând o cerere, cu scopul motivării acelei decizii.
Demersul a avut succes, așa că cei de la CSA Steaua au fost puși în fața situației de a fi obligați să facă publice acele documente. Doar că răspunsul oferit de ei nu doar că nu rezolvă problema. Ci chiar generează și mai multă neclaritate.
Într-o scrisoare oficială, pusă la dispoziție opiniei publice de prosport.ro, comandantul CSA, Ștefan Bichir a transmis că: „nu a fost identificată decizia/ordinul/actul juridic prin care în luna aprilie 1998 secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții să fi fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București”. Practic, el susține că ar trebui să fie crezut pe cuvânt referitor la faptul că trecerea secției de fotbal a CSA la AFC Steaua București în 1998 de fapt nu s-a petrecut.
De asemenea, în continuare, în această scrisoare oficială se explică de ce nu poate fi făcut public regulamentul de organizare și funcționare a CSA Steaua, care datează din 2001. Pe de altă parte, sursa citată susține că motivul real ar fi reprezentat de faptul că acesta le-ar da de fapt dreptate celor de la FCSB în această speță.
În schimb, CSA Steaua pune în prezent la dispoziție regulamentul modificat din 2013. Acesta este public și poate fi accesat de către orice cetățean, și în absența unui ordin judecătoresc. În mod evident, acesta validează ceea ce susține clubul din Ghencea în acest proces.