Campion mondial la proba de sărituri în apă de la mare înălţime, Constantin Popovici face un apel la autorităţi să investească mai mulţi bani în sport. După ce a obţinut medalia de aur la Campionatul Mondial de la Fukuoka, experimentatul sportiv în vârstă de 34 de ani se plânge că nu a fost sprijinit deloc de stat.
În urma lui Popovici, la competiţia din Japonia, s-a clasat un alt român, Cătălin Preda. Poziţia a treia a fost ocupată de francezul Garry Hunt. Toţi sportivii au beneficiat de patru sărituri şi au fost notaţi de un juriu alcătuit din cinci experţi.
Popovici crede că instituţiile abilitate ale statului ar trebui să îşi îndrepte atenţia şi înspre alte sporturi decât fotbalul. Acesta subliniază că s-a antrenat pe propriii bani şi nu a avut condiţii în România pentru a se pregăti la intensitate ridicată.
În România e puţin interes, ar trebui mai mult, pentru că avem cei mai buni săritori din lume. E puţin trist că eşti singur. Eu m-am antrenat de multe ori singur, pe cheltuiala mea. Ei vor să ieşi campion mondial, dar nu prea se dau bani. Mai sunt alte sporturi, precum săriturile în apă”, a explicat Constantin Popovici, la scurt timp după ce la Fukuoka a răsunat pentru prima data imnul României.
Nemulţumit de condiţiile din România, Popovici şi-a anunţat retragerea în 2011. A decis apoi, peste alţi şapte ani, să revină în sportul de mare performanţă. Medalia de aur de la Fukuoka a lui Popovici e prima pentru România în această probă introdusă în program abia în 2013. Săriturile în apă de la mare înălţime nu incluse şi pentru Olimpiada de la Paris, de anul viitor.
Dacă s-ar investi mai mult, poate am ajunge unde am fost odată. Eu am fost pe locul 8 în lume în 2008. M-am lăsat în 2011 din cauza asta, apoi am revenit în 2018. Am revenit de plăcere. Eu fac asta pentru mine. De asta am investit banii mei, pe care i-am câştigat cu oase rupte. Nu aştept de la nimeni să facă ceva pentru mine, că s-ar putea să aştept mult şi bine”, a sunat concluzia tristă a lui Popovici.